To je to što me zanima!

Gotovo je! Ivica Zubac prešao iz Cibone u redove Cedevite

Ivica Zubac više nije igrač Cibone. Novi klub talentiranog centra je gradski rival Cedevita. Iako se Aco Petrović trudio sve izgladiti, Zubac je ipak izabrao odlazak
Vidi originalni članak

Četverodnevna saga o Ivici Zubcu završila je njegovim iznenadnim prelaskom iz Cibone u redove rivala Cedevite. Talentirani 18-godišnji centar iskoristio je činjenicu da mu je Cibona dugovala 6000 eura te je u ponedjeljak zatražio raskid ugovora, a iako se Aco Petrović "rukama i nogama" borio da izgladi situaciju, Zubac je otišao.

- Ulaskom novih sponzora dobili smo novac za isplatu zaostataka najmlađima, ali kako je ponedjeljak bio prvi radni dan, nismo mogli uplatiti do utorka - rekao je prvi operativac Cibone pojasnivši da su sva dugovanja prema mladom centru sad podmirena.

No novac je tu bio samo povod, prilika da se izvuče iz ugovora jer je bio nezadovoljan malom minutažom nakon oporavka od ozljede zbog koje je propustio prva dva mjeseca sezone. Dolaskom Damira Mulaomerovića na klupu umjesto Slavena Rimca Cibona je počela pobjeđivati, ali Zubca je u rotaciji preskočio iskusni Andrija Žižić, kojem je Mula više vjerovao u borbi za neophodne pobjede u nikad neizvjesnijoj borbi za ostanak u ABA ligi.

Uvjeti prelaska u Cedevitu još nisu poznati, ali Zubac je postao već treći talentirani klinac koji je Draženov dom zamijenio Domom sportova u posljednje dvije i pol godine, nakon Lovre Mazalina i Marka Arapovića.

Iako je glavni uzrok razlaza bilo Zubčevo nezadovoljstvo minutažom, do daljnjega će 18-godišnji centar igrati još manje jer je prošao prijelazni rok u ABA ligi, a u Euroligi će moći zaigrati tek za mjesec i pol, nakon završetka prve polovice Top 16 faze. Budući da ga je Cedevita već registrirala u HKS-u, dotad će smjeti igrati samo u Kupu Krešimira Ćosića, u kojem Cedevitu 25. siječnja očekuje okršaj s Goricom, a zatim i Final Four u veljači.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Lipolije 08.01.2016.

    ti si za izvanredno psiholosko razmatramje...

  • Lipolije 08.01.2016.

    Kompleksi su jebena stvar.Cedevita je odlican,zdrav,mladi klub koji posluje legalno za razliku od vas koji ste pokrali i boga i vraga. A ti mos na Tedeschija bit ljubomoran koliko oces.Tu isplivaju tvoji kompleksi.Cin je neko uspjesan odma krade...

  • Lipolije 08.01.2016.

    Aco jesi to ti?? Taj najbolji hrvatski klub propada i dok god jedan Zizic(36 godina),Hukic(35 godina),Rozic(33 godine) i Joksimovic(34 godine) budu bili isprid Slavice,Zupca,Mavre o ostalih mladih ja van zelim sve najgore. Jebote Andrija koji nemore skocit vise,a isprid Ivice je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare