To je to što me zanima!

Gdje je našla snagu? Pogledajte čudesan završni sprint za zlato

Bol je preuzela štafetu na posljednjoj etapi i ušla kao treća u zadnju ravninu, s desetak metara zaostatka za vodećom Jamajčankom Stacey Ann Williams, a potom čudesnim sprintom osigurala zlato Nizozemskoj
Vidi originalni članak

Nizozemska atletičarka Femke Bol izvela je nevjerojatan pothvat u ženskoj štafeti 4x400 metara na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti!  Čudesna 23-godišnjakinja osigurala je svojoj državi zlatnu medalju zapanjujućim trkom u finišu utrke.

Bol je preuzela štafetu na posljednjoj etapi i ušla kao treća u zadnju ravninu, s desetak metara zaostatka za vodećom Jamajčankom Stacey Ann Williams. I dok se približavao kraj utrke, izgledalo je kao da Jamajci, koja je bila i najbrža u kvalifikacijama (2:22.74), ne može izmaći zlato.

No Nizozemka je 'uključila nitro' i čudesnim trkom u posljednjih 70-ak metara osigurala Nizozemkama naslov svjetskih prvakinja. Bol je ušla u cilj s vremenom 3:20,72, Jamajka se mora zadovoljiti srebrom (3:20,88), dok će bronca u Veliku Britaniju (3:21,04).

- Prve tri etape prošle su tako dobro da sam osjećala da moram završiti najjače što mogu. Htjela sam ostati strpljiva, ali u posljednjim sam si metrima rekla: "Moramo to uzeti" - kazala je Nizozemka pa nastavila:

- Bila je to jedna od mojih najvažih utrka u životu. Bila je potrebna svaka desetinka i stotinka sekunde. 

NA SP-U Završio niz osvajanja medalja Sandre Perković: Bacila je disk 66.57 metara i završila kao peta ZAVRŠILA PETA Perković: Žao mi je što sam peta, realno vrijedim puno više

Osim Femke Bol, koja je četvrtak osvojila naslov u ženskoj utrci na 400 metara s preponama, za Nizozemsku su trčale i Eveline Saalberg, Lieke Klaver te Cathelijn Peeters.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • XM12 20.02.2024.

    Sto musko. Dokazano je, da su pravi holandjani najvisi ljudi u Evropi.

  • VolbeatDbv 28.08.2023.

    ova s Jamajke fakat kilava...

  • mihods 28.08.2023.

    Vratilo joj se za onaj pad par metara prije cilja prvog natjecateljskog dana!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare