To je to što me zanima!

Gdje gledati Hrvatska - Škotska

Hrvatska je samo jednom pobijedila Škotsku iz šest pokušaja, ali danas je veliki favorit. Koeficijent za pobjedu 'vatrenih' je 1.50
Vidi originalni članak

Pobjeda i poraz učinak je Hrvatske na otvaranju Lige nacija, a naše reprezentativce sada čekaju ključne utakmice u kojima mogu napraviti veliki korak ka plasmanu u eliminacijsku fazu. Prva na redu je Škotska koja danas od 18 sati gostuje na Maksimiru.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ono što se zna jest da u zapisniku neće biti Matea Kovačića. Izbornik ga je opravdao privatnim obvezama, ali igrač Manchester Cityja ostao je sa suprugom Izabel koja bi uskoro na svijet trebala donijeti njihovo drugo dijete. Ako sve bude u redu, Kova bi trebao participirati za susret protiv Poljske koji se igra u utorak u Varšavi.

Bez obzira na izostanak važnog igrača kojeg mnogi vide kao vođu reprezentacije nakon odlaska Luke Modrića, sastav 'vatrenih' i dalje je nemjerljivo kvalitetniji u odnosu na škotski, a Dalić ima sasvim dovoljno opcija u veznom redu. Luka Sučić visoko kotira za nastup u prvih 11, a tu je i njegov rođak Petar, Martin Baturina...

Statistika Hrvatska - Škotska

Škoti nam nikada nisu odgovarali. Pobijedili smo ih tek jednom iz šest pokušaja i to u posljednjem međusobnom susretu u grupnoj fazi Eura prije tri godine. Tada smo slavili 3-1 i prošli u osminu finala gdje smo ispali od Španjolske. Zato su nas Škoti 'sprašili prije 11 godina u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu i to dvaput u nekoliko mjeseci. Prvo na Maksimiru (1-0) golom Snodgrassa, a zatim i u Glasgowu (2-0). Tadašnji izbornik Igor Štimac podnio je ostavku i naslijedio ga je Niko Kovač. Triput smo i remizirali s njima.

Povijest nam ne ide u prilog, ali Škotska u posljednje vrijeme ne briljira. Ne zna za pobjedu već osam utakmica, no svjestan je Dalić da je s njima uvijek teško.

- Radili smo dobro, zadovoljan sam. Mislim da smo spremni za ovu utakmicu, ostajem pri onome što smo igrali protiv Poljske i Portugala. Bilo je to dobro u većem dijelu, a nadam se da će sad biti još bolje. Cilj su tri boda, čeka nas protivnik koji je borben i agresivan. Moramo biti oprezni. Šutalo je odradio trening i on će, ako bude sve u redu, biti na svojoj poziciji - kazao je izbornik uoči utakmice.

Hrvatska je veliki favorit. Koeficijent na našu pobjedu je 1.50, dok je na Poljake 5. Susret počinje u 18 sati uz prijenos na Novoj TV. Emisija na istom programu je na rasporedu 45 minuta ranije. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Brzzyyy 12.10.2024.

    a gdje gledati tekmu ..pa .na stadionu

  • Matek podravec u Irskoj 12.10.2024.

    Na glupoj Novoj TV sa najgorim komentatorima..

  • komentator/Luka 12.10.2024.

    na glupoj novoj

Komentiraj...
Vidi sve komentare