To je to što me zanima!

Gazzetta: Boban nas je upozorio na Modrića, a njemu nije još ni na pameti kako je prestar...

Ne želi ciklus završiti eliminacijom s europskog prvenstva, uzrokovanom golom primljenim od Albanije u 95. minuti. Hrvati će se boriti s ponosom starih gusara. Modrić će biti prvi
Vidi originalni članak

Danas u 21 sat Hrvatska igra utakmicu trećeg kola skupine Europskog prvenstva u Njemačkoj protiv Italije. "Vatreni" najavljuju pobjedu i žele isprati loš okus koji su ostavili u utakmicama protiv Španjolske i Albanije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U javnosti se pojavljuju teze kako je hrvatska zlatna generacija na zalasku i da Luka Modrić (38) više nije onaj stari. Talijanska La Gazzetta Dello Sport pokazuje kako ostatak Europe i dalje iznimno cijeni hrvatskog maestra. Prisjetili su se njegove prve utakmice protiv Italije iz kolovoza 2006. godine.

UŽIVA U NJEMAČKOJ Zagrijavanje pred tekmu! Knoll tulumari u Leipzigu, osvrnula se i na hejtere: 'Bolje od komedije'

- Pripazite na malog - dobronamjerno je prije utakmice savjetovao Talijane Zvone Boban (55).

Savjet im nije pomogao jer je Modrić u svom sedmom nastupu za reprezentaciju upravo protiv Italije zabio svoj prvijenac u dresu "vatrenih".

SVE BITNE INFORMACIJE Hrvatska - Italija: Gdje gledati uživo, koji su mogući sastavi, tko sudi i gdje se nalaze Hrvati

- Mali je zapravo bio dvadesetogodišnjak Luka Modrić. Igrao je vrlo dobro, vodio Hrvatsku do pobjede 2-0 i postigao prvi od svojih 25 golova u dresu reprezentacije. Danas slavni Modrić (6 Liga prvaka, jedna Zlatna lopta) s 38 godina i 178 nastupa stoji pored Nicolòa Barelle (27) koji je tada bio osnovnoškolac. Oni su totemi svake momčadi i taktički će odlučiti dobar dio večerašnje utakmice - stoji u Gazzetti.

Upravo sudar Barelle i Modrića vide kao onaj koji će odrediti večerašnji dvoboj, a nazvali su ga "generacijskim obračunom". Izbornik Luciano Spalletti (65) veznjaka Intera mogao bi staviti na napadački izraženiju poziciju kako bi vršio što veći pritisak na hrvatsku desetku.

Modrićeva generacija, koju je predvodio do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018., polufinala Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. i finala Lige nacija 2023., neće se predati bez borbe.

KALKULACIJE Evo kada i protiv koga će igrati Hrvatska ako pobijedi Italiju

- Ne želi ciklus završiti eliminacijom s europskog prvenstva, uzrokovanom golom primljenim od Albanije u 95. minuti. Hrvati će se boriti s ponosom starih gusara. Modrić će biti prvi. Ideja da se osjeća starim ne pada mu ni na kraj pameti - piše Gazzetta.

Hrvatskog kapetana usporedili su s vinom, koje starenjem dozrijeva. On je i dalje spreman sakriti loptu svakom veznom redu na svijetu.

 
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare