To je to što me zanima!

Gattuso: Zašto mi postavljate takva pitanja? Dinamo je moćniji, ali idemo se boriti

Ovo je bila naša najzrelija utakmica, rekao je trener Hajduka, a Krovinović je naglasio: 'Podrška Mariju Vuškoviću, uz njega smo. A nakon stanke idemo na Dinamo s gardom, dignute glave!'
Vidi originalni članak

Hajduk se vratio na pobjedničke staze. Ove sezone ne zna za pobjedu u gostima, ali zato je Poljud u prvenstvu neosvojiva tvrđava. Splićani su u 5. kolu HNL-a slavili protiv Osijeka golom Marka Livaje.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nije to bila utakmica u kojoj su navijači mogli uživati u ljepotu, Hajduk se mučio protiv zatvorenog Osijeka, a susret je opet riješio sjajni Livaja koji igra na tragu nekadašnje forme. Ovo mu je četvrti gol u pet utakmica u ligi. 

Trener Gennaro Gattuso bio je zadovoljan viđenim. 

Prvo poluvrijeme opet je bilo teško. Zbog čega je tako?

- Koliko je udaraca imao Osijek? Popravit ćemo se. Igrali smo protiv momčadi koja ima najveći posjed u ligi odmah iza nas i Dinama. Imaju mlade i vrijedne igrače, apsolutno su u nezasluženoj poziciji. Mi smo uzeli posjed i igru i ne znam zašto mi postavljate ovakva pitanja. 

Zbog toga što je ovo najlošiji Osijek u zadnjih nekoliko godina. Hajduk je trebao pobijediti 5-0.

Žao mi je što vas nisam ranije zadovoljio nekim golom.

Do kraja prijelaznog roka je svega par dana, tu je Stipe Biuk, planirate li još nekoga dovesti i što planirate raditi u naredna dva tjedna pauze?

- Ne znam tko dolazi, to su pitanja za predsjednika i sportskog direktora. Rekli su mi da dolaze neki igrači i ja ću ih čekati... Mi imamo svoj identitet, vidjet ćemo što će kazati financije, mi moramo poštovati budžet.

Kako ste vidjeli Benrahoua i Dajakua?

- Nisu igrali par mjeseci, nisu u ritmu utakmica i to se vidi. Oni su vrijedni i mogu nam pomoći u nastavku sezone. 

Je li ovo najzrelija utakmica Hajduka s obzirom da je Osijek iznad razine dosadašnjih suparnika?

- Svidjela mi se utakmica i tehnički i taktički, bilo je to nadmetanje na visokoj razini. Imajte u vidu da im je Mierez bio pola momčadi i da se tek navikavaju. Ovo je za našu obranu velika utakmica, Elez nije pola godina igrao cijelu utakmicu, Prpić je isto bio dobar, ovo je bila naša najzrelija utakmica, pohvalio bih i naša dva vezna igrača (Krovinović i Rakitić op.p) koji su se jako dobro nadopunjavali. 

Kako ste vidjeli Durdova, koji je počeo od prve minute?

- Teško je govoriti o igraču od 16 godina. Oni se moraju razvijati, popraviti se fizički, sazrijeti, ali jako je interesantan igrač. Bruno je jako kvalitetan i zaslužio je povjerenje. Imao je temperaturu i bronhitis, osjetio sam da ne može pa sam ga izvadio. Mlad je i ima prostora za napredak. Ima sve predispozicije da postane veliki igrač i želim mu da ostane takav i dalje.

Sljedeća utakmica je Dinamo.

- Ne znam jesam li sretan s 11 od 15 bodova... Dinamo je jači, moćniji, ali idemo se tamo boriti. Mogli smo protiv Lokomotive osvojiti i koji bod više, kao i u Puli, ali to je nogomet. Glava gore i idemo dalje.

Pred novinare je nakon utakmice stao i Filip Krovinović. 

- Zasluženo osvojena tri boda, Osijek nije stvorio ništa konkretno, niti jednu pravu priliku. Imali smo više opasnih prilika, mogli smo pobijediti s više razlike, ali dobro, tri boda su tu, to je najbitnije. Okrećemo se novom tjednu.

Hajduk je danas bio puno bolji i rastrčaniji. 

- I ja mislim da je bilo tako. Treniramo dobro, radimo dobro. Ovo nam je dobar putokaz za dalje, nadam se da ćemo tako i nastaviti.

U drugom poluvremenu bili ste dominantni. Zahvaljujući vrataru Malenici Osijek je izgubio sa samo jednim golom razlike.

- Da, mogla je biti i veća pobjeda. Izvukao ih je Malenica nekoliko puta. Pokazali smo više igre, želje i htijenja u drugom poluvremenu. Pohvale svim momcima na utakmici po ovoj sparini.

Dojam je da je Hajduk iz utakmice u utakmicu sve bolji. 

- Radimo maksimalno svaki dan, to nam se vratilo na utakmici. I fizički smo dobri i u nadolazećim utakmicama još ćemo napredovati.

Koliko su vam pomogli povratnici Dajaku i Benrahou?

- Drago mi je što su se vratili, oni sigurno imaju kvalitetu. Ne gledamo više prošlost, bitni su samo sadašnjost i budućnost. Okrećemo se novim izazovima.

Marko Livaja ponovno je zabio gol za pobjedu.

- Što reći o Marku, a da nije rečeno?! Odlično je igrao, baš kao i svi drugi momci. Svi su bili dobri, ovo je timski sport, ne trebamo izdvajati nikoga.

Izašao je iz igre, je li se ozlijedio?

- Mislim da nije ništa ozbiljno. Malo je osjetio neki grč, pa s obzirom da više nije mogao dati svoj maksimum je izašao iz igre.

U sljedećem kolu igrate najveći hrvatski derbi. Što Hajduk može napraviti u ovom kratkom periodu da se što bolje prezentira na Maksimiru?

- Respektiramo Dinamo. Imamo super stanku, osvojili smo tri boda u važnom trenutku. Imamo vremena pripremiti se, neće biti lako, ali to je derbi, idemo u Zagreb sa stavom.

Izašli ste s majicama s brojem 44. Poruka je jasna. 

- Podrška starijem Vuškoviću, znam da mu nije lako. Uz njega smo i nadamo se da će ova priča imati pozitivan kraj.

Je li Dinamo pravi test vrijednosti ove momčadi?

- Da, trenutno su prvi na tablici. Idemo s gardom, dignute glave, to je ono što se očekuje od najvećeg hrvatskog derbija - zaključio je Krovinović. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • dage 01.09.2024.

    Pitanje za autora članka : Po čemu je Osijek iznad dosadašnjih protivnika Hajduka kada je Osijek jedina momčad uz SB koja je osvojila samo 1 bod u 5 kola. Dokada će se u 24 davati prostor novinaru koji krajnje neobjektivno (izrazito navijački) piše o Hajduku, a podcjenjuje sve ostale klubove u ligi kada konstatira da je Osijek iznad svih Hajdukovih protivnika dosada, a ti su protivnici svi odreda osim SB osvojili više bodova od Osijeka?

  • mučki_provokator 01.09.2024.

    HNL je već godinama stabilna liga...Dinamo uvijek prvi, a ostali razigravaju za 2. mjesto.

  • dexxx 01.09.2024.

    “Dabogda sve izgubili ! “

Komentiraj...
Vidi sve komentare