To je to što me zanima!

Gattuso i Dalić mogu odahnuti, Hajduk je u reprezentativnoj stanci obnovio travu na Poljudu

Na Poljudu je u prvenstvenoj stanci posađena nova vrsta trave koja je otpornija na zimske uvjete. Travnjak bi trebao biti u idealnom stanju do utakmice s Lokomotivom, kao i Hrvatske s Portugalom.
Vidi originalni članak

Napokon bi trebao doći kraj Hajdukovim mukama s travnjakom. U reprezentativnoj stanci posađena je nova sorta trave koja je otpornija na zimske vremenske uvjete kakvi u pravilu vladaju na splitskom području, pa bi u nastavku sezone igrači Hajduka trebali odigravati utakmice na puno primjerenijem travnjaku.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

EKSKLUZIVNO Sahiti za 24sata prvi put rekao zašto ga je Gattuso kaznio: 'Bio je u pravu, zaslužio sam to...'

S obzirom na vremenske uvjete koji ovih dana vladaju u Splitu, gdje se izmjenjuju kiša i sunčano vrijeme, novo sjeme se brzo primilo i proklijalo, i do utakmice s Lokomotivom, koja je na programu za desetak dana, travnjak bi trebao biti u idealnom stanju za odigravanje utakmica.  

Dobra je to vijest za Gennara Gattusa, ali i za izbornika Zlatka Dalića i reprezentaciju koja će na Poljudu odigrati utakmicu Lige nacija protiv Portugala 18. studenoga. Do tada bi Hajduk na njemu trebao odigrati i utakmicu s Istrom, tako da će voditelj održavanja stadiona Roko Ćosić i njegova ekipa imati dovoljno vremena za sve planirane radove i eventualne popravke.

Hajduk je u prošlosti imao dosta problema s travnjakom, koji se u nekoliko navrata mijenjao zbog oštećenja nastalih tijekom Ultra festivala, a ni novi, djelomično hibridni travnjak, nije se pokazao kao najsretnije rješenje u prvom redu zbog velikih vrućina koje u kontinuitetu u ljetnim mjesecima vladaju na području Splita i cijele Dalmacije, čak i noću. Zbog svega navedenog trava bi redovito požutjela i propadala. 

GATTUSOVE SLATKE BRIGE Hajduku euforija nije donijela dobroga! A Gattusu jedna stvar ide u prilog u nastavku HNL-a...

Zbog toga se promijenio pristup sadnji i održavanju, na načlin da će se u rano proljeće travnjak dosijavati sortom trave koja je otporna na vruće i suho vrijeme, dok će u ranu jesen dosijavanje obavljati sortom koja je otporna na vlagu i hladnoću. Na taj bi način, nadaju se u Hajduku, napokon mogli riješiti problem koji ih muči već dugo vremena. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • bmilic 17.10.2024.

    Pogledajte Maksimir. Jedna tribina zatvorena

  • pomocni tockovi 17.10.2024.

    Kupusiste

  • plenkijeva amnezija 17.10.2024.

    Nadam se da ga neće po noći raskopati crtati po njemu

Komentiraj...
Vidi sve komentare