To je to što me zanima!

Gattuso: Durdov se ne bi smio umisliti, nije još ništa napravio. A Livaja je mogao i bolje...

HAJDUK - ŠIBENIK 4-0: Volio bih naučiti hrvatski, ali je težak jezik. Naučio sam neke psovke i riječi pozdrave poput 'dobro jutro', 'dobar dan' i slično, poručio je strateg Hajduka
Vidi originalni članak

Hajduk je u devetom kolu HNL-a deklasirao Šibenik 4-0. Bila je to sjajna večer za sve navijače "bilih", Ivan Rakitić doveo je splitski klub u vodstvo već u drugoj minuti, a Bruno Durdov zabio je treći gol u sezoni u 17. minuti. Već je tada pitanje pobjednika praktički bilo riješeno, a do kraja su mrežu zatresli još Anthony Kalik i Marko Livaja.

Gennaro Gattuso tako je neporažen u prvih devet prvenstvenih utakmica, a Hajduk je vodeći klub HNL-a nakon prve četvrtine prvenstva s 21 bodom, dva više od Rijeke i Dinama. Četiri gola Hajduka, četiri strijelca, baš kao što Gattuso voli.

- To je moja tipologija nogometa. Ako izgubimo loptu, moramo biti kompaktni. Sviđa mi se mentalitet mmčadi, volim igrati s mnogo igrača naprijed. Bolje razvijamo igru prema naprijed, pogotovo smo bolji u igri bez lopte u nogama. U protivničkoj trećini smo postali puno bolji, a možda je Marko Livaja mogao neke prilike bolje završiti - komentirao je Gattuso na presici.

Posebne su pohvale dobili Kalik, u kojeg Gattuso ima veliko povjerenje, i Durdov.

- Kalik je bio odličan, kao i svaku utakmicu do sada. Zasluženo je dobio aplauz na Poljudu, ali primijetio sam kako je stadion pljeskao na apsolutno svaki potez. A Bruno je odigrao još jednu veliku utakmicu. Uvijek sam govorio da godine ne vrijede u nogometu. Igra onaj tko je najbolji i tko najbolje trenira! Takva je situacija i s Durdovom. Zabio je tri gola, a 16 i pol mu je godina. Zato mi treneri i vi novinari od njega ne smijemo činiti veliku zvijezdu, on ne bi trebao misliti kako je nešto napravio. Nije još ništa napravio. Mlad je, treba puno volje, karaktera i truda. Nadam se da ću ga ja kao trener usmjeriti na pravi put - komentirao je Talijan, pa se kratko osvrnuo na prvi ciklus u HNL-u - komentirao je za MaxSport.

- Zadovoljan sam s mojih prvih devet utakmica, teško je ovaj entuzijazam zbog rezultata prenijeti i na igrače koji ne igraju. Imamo veliki sastav, neki ne igraju, ali svi su u sjajnoj formi. Svi nas sada žele pobijediti, u devet kola nismo izgubili. Moramo biti snažni - rekao je.

Gattuso se trudi naučiti hrvatski jezik, ali mu ne ide lako.

- Volio bih naučiti hrvatski, ali je težak jezik. Naučio sam neke psovke i riječi pozdrave poput 'dobro jutro', 'dobar dan' i slično - zaključio je u intervjuu za MaxSport.

Talijanski trener bio je pun riječi hvale i za Ivana Rakitića na presici nakon utakmice.

- Ivan je Božji dar za mene kao trenera i ovu momčad. Najprije zbog samog dolaska u Hajduk, a zatim zato što je primjer svima drugima. S njime je sve jednostavno, vrhunski je profesionalac. Uživam u svakom trenutku s njime, on i Krovinović nisu 'box to box' igrači, ali puno daju i to se vidi.

Rokas Pukštas nije konkurirao za nastup zato što je prekršio pravilo i trenira pored momčadi. Gattuso je objasnio što se dogodilo.

- Istina je da sam ga udaljio od momčadi za ovu utakmicu. Vidio sam snimku na kojoj on trenira. Mlad je nogometaš, a mladi rade pogreške. Za mene je sutra novi dan. Rokas mora razumjeti što je nogomet, njegov je problem što ne sluša. Radi face kao da uopće ne razumije mene i stručni stožer. Moj stožer je radio po Europi i osvajao trofeje 20 godina. Platio je kaznu, iskreno je prihvatio pogrešku. Razumijem i ja njega, nije išao krasti i stvarati probleme, on je trenirao. Moje je pravilo da igrači to ne rade dan prije utakmice. U modernom nogometu mladi igrači imaju osobne trenere, a ne znaju dovoljno o nogometu da bi prenijeli treneru što su radili u klubu. Ne znam zašto je tako, tko im stvara pritisak, plaćaju li te trenere. Nisu u kontroli u tim situacijama pa se ozlijede...

Carević: 'Čudno je bilo igrati protiv Hajduka'

Trener Šibenika Mario Carević priznao je kako je ovaj rezultat realnost za njegov Šibenik.

- Ovo je naša realnost. Čestitam Hajduku na zasluženu pobjedu, napravili smo samo tri prekršaja. Ako nešto želimo u ovakvoj utakmici, moramo nedostatak kvalitete kompenzirati s našom agresivnošću. Primili smo gol u drugoj minuti i to nas je malo poremetilo, bili smo malo pod dojmom. Pojedinci, ne svi igrači. S Hajdukom se jednostavno ne možemo boriti - komentirao je za MaxSport.

Njegov plan pao je u vodu zbog brzog kola Rakitića.

- Plan je pao u vodu u prvoj minuti. Krenuli smo s 5-2-3, ali smo se adaptirali nakon gola jer nam je Diallo stvarao problem ulaskom u sredinu. Htjeli smo isključiti Rakitića iz kreacije, on je fenomenalan, vidi sve na travnjaku, ali stalno je dolazio do prostora. 

Carević je dobar dio igračke karijere proveo u Hajduku, a bio je i pomoćni trener 2018. godine, 

I on je bio pod impresijom Poljuda.

- Ovo je moj klub, tu sam bio 20 godina. Čudan mi je osjećaj, ali sad sam trener Šibenika, bio sam usredotočen samo na moju momčad. Ali lijepo se vratiti doma.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ajkula69 06.10.2024.

    strateg , to je neka psovka ili uzdizanje !

  • domo 06.10.2024.

    Iskreno očekivao sam od Šibenika puno bolju partiju, ali i od Hajduka da će olako shvatiti tekmu kao i svaki puta do sada kad su igrali protiv daleko slabijeg protivnika te da će u najmanju ruku odigrati neriješeno.. Međutim zaj..ba sam se... Vidjet ćemo u Koprivnici kako će to izgledati

  • pacovikozec1 06.10.2024.

    Dovoljno je da znas sljedeće:fritula hajduk, dinamo prvak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare