To je to što me zanima!

French: Medvjedi i KHL veliki su mi izazov, krećemo iz nule

Mark French, novi trener Medveščaka, priprema momčad za povijesni start u drugoj najjačoj ligi svijeta. Iako će debitirati u KHL-u, French smatra da mogu u doigravanje
Vidi originalni članak

Prvi put su sa mnom kontaktirali nakon što sam ispao iz doigravanja s Hershyjem. Odluka nije bila laka, ali nakon razgovora s obitelji odlučio sam doći, rekao je novi trener Mark French.

Iako će mu Zagreb biti velika promjena u odnosu na Hershey, mnogo toga ostat će isto. Dolazi iz AHL-a, a većina Medveščakove momčadi sastavljena je od igrača iz te lige. Trenirao je neke sadašnje igrače, većinu ih poznaje otprije, a čak nije promjenio ni ime kluba - “medvjede” iz Hersheya zamijenio je onim zagrebačkim.

- Ova momčad je na nivou momčadi iz AHL-a. Sad imam bolji balans. Tamo je puno igrača koji tek izlaze iz juniorskog hokeja i ‘staraca’ od 35 godina - rekao je.

U Zagreb je stigao prije dva tjedna sa suprugom Kimberly i dvoje djece. Njegova obitelj oduševljena je onim što je vidjela. Kao i svakom hokejskom treneru san mu je raditi u NHL-u. Iako je u AHL-u osvojio naslov, poslu u najjačoj svjetskoj ligi nije se nadao.

- Teško da bih sad tamo dobio priliku, ali KHL će mi biti veliki izazov. Drugačija je taktika...

Većina igrača plaćena je do 150.000 € po sezoni, ali French smatra da već u prvoj sezoni mogu do doigravanja:

- Krećemo iz nule i zato nam treba suditi prema napretku, a ne rezultatu.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • PETAR_20 06.08.2013.

    Konačno, 3:1 odlična tekma, malo me je kamerman "izludio", ne bitno....Pokazali smo ono kako i što se treba igrati u KHL-u. Odlično smo stajali s igračem manje i više, Brust je gromada od čovjeka, pokrije toliko gol da pak ne može proći, nadasve hladnokrvan...ne znam tko su bili suci? odlično su obavili zadatak...kakvu šansu je propustio naš 11, 2 velike šanse smo imali kod 2:0 za nas, sve u svemu, jako sam zadovoljan, bravo Zigeri!!!! ZIG-ZAG MEDVEŠČAK!!!

  • PETAR_20 06.08.2013.

    yeeessssss 2:0

  • PETAR_20 06.08.2013.

    TORPEDO-MEDVEŠČAK 0:1 ZIG-ZAG!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare