To je to što me zanima!

Francuz je uoči polufinala kritizirao Yamala. Sada je iz prvog reda gledao majstoriju

Yamal je golom protiv Francuske postao najmlađi strijelac u povijesti Eura, a jedan francuski nogometaš uoči polufinala nije ga vidio kao nekog tko je već sada svjetska klasa
Vidi originalni članak

Otkako je Leo Messi prije tri godine napustio Barcelonu, klub pokušava nanjušiti talenta kojeg će izbrusiti u čuvenoj La Masiji pa ga možda jednog dana lansirati u orbitu kao nasljednika argentinskog genijalca. Ansu Fati trebao je biti taj, čak je dobio i njegovu desetku, ali status Messijeva nasljednika sa sobom nosi ogroman teret očekivanja koji je bio pretežak za talentiranog igrača rođenog u Gvineji Bisau. Ozljede i pritisci učinili su svoje pa zasad još nije ni blizu ispunio svoj potencijal. No, u međuvremenu je Barcina škola čarobnjaka izbacila još jednog genijalca. 

Lamine Yamal je s 15 godina postao prvotimac katalonskog diva, a godinu dana kasnije je prva postava nezamisliva bez igrača čije je porijeklo iz Maroka i Ekvatorijalne Gvineje. Posipa magiju travnjakom kao nekada Leo, a ono što je fascinantno je što je ovaj tinejdžer već sada jedna od udarnih snaga španjolske reprezentacije! I ne samo to, jedan je od najzaslužnijih što je 'furija' ušla u finale Europskog prvenstva, a posebno će ga pamtiti Francuzi i onu njegovu majstoriju s kojom je postao najmlađi strijelac u povijesti ovog natjecanja. 

Španjolci su slavili 2-1 protiv Francuske na Allianz Areni i lansirali se do prvog finala Eura nakon 12 godina. Krenulo je loše po njih, Kolo Muani je zatresao mrežu već u devetoj minuti, ali 12 minuta kasnije na scenu stupa Barcelonino čudo od djeteta. 

Ovaj genijalni 16-godišnjak primio je loptu na desnoj strani, zaletio se prema sredini terena pa spektakularno pogodio lijeve rašlje. Maignan tu ništa nije mogao. Proslavio je Yamal ovu majstoriju pa je imao što za reći i jednom francuskom nogometašu. 

Naime, veznjak Adrien Rabiot je uoči polufinala rekao: 

- Bit će mu teško nositi se s pritiskom polufinala na velikom natjecanju. Ako želi finale Eura, mora napraviti puno više od ovoga gdje je trenutačno - rekao je igrač Juventusa.

I napravio kobnu pogrešku. Samo je motivirao i dodatno nabrijao španjolsku zvijezdu koja mu je gestom odgovorila u kameru:

- Pričaj sada.

S 16 godina igrati na ovakvoj razini... Nogomet ovo ne pamti, u njegovoj dobi ovako nisu dominirali ni Leo Messi, Cristiano Ronaldo. Samo nebo mu je granica na putu do nogometne besmrtnosti. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • More.sunce 10.07.2024.

    Mali je talent ,

  • ninorasic 10.07.2024.

    s obzirom gdje igra vec sada moze skinuti po trofejima i messija i ronalda ali po golovima i zlatnim loptama nece ni blizu

  • Cole Younger 10.07.2024.

    Na mladima svijet ostaje , stara je uzrečica koja ne vrijedi samo za sport nego i za sve ostalo u životu. Pametni ljudi u svoje reprezentacije zovu mlade , poletne igrače pa zato nižu uspjehe i ulaze u finale EP-a dok oni drugi manje pametni koji se tvrdoglavo ne žele odreći starih igrača iako su prošli svoj zenit i ne mogu se više nositi sa ovim mladićima otpadaju kao blato sa mulde.

Komentiraj...
Vidi sve komentare