To je to što me zanima!

Filip Zubčić konkurira za najbolji rezultat u veleslalomu nakon dvije godine! Odermatt vodi

Zubčić nije ostvario top 5 plasman u veleslalomu, koja je njegova najbolja disciplina, od ožujka 2021. i postolja u Lenzerheideu. Drugu vožnju, koja počinje u 13 sati, dočekat će na sedmoj poziciji
Vidi originalni članak

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić završio je sedmi u prvoj vožnji veleslaloma u talijanskom skijalištu Val d'Isereu i u konkurenciji je za njegov najbolji rezultat u toj disciplini od ožujka 2021. godine i drugog mjesta na švicarskom skijalistu Lenzerheideu.

Zubo je kasnio 1,62 sekunde za Marcom Odermattom, koji je vremenom od 1:10,17 postavio najbrže vrijeme prvog laufa. Samo su dvojica skijaša završila unutar sekunde za Odermattom, to su Norvežanin Henrik Kristoffersen (+0,65) i Švicarac Loic Meillard (0,75). Zubčić nije najbolje ušao u vožnju, u prvom prolazu nije imao top 10 vrijeme, ali je solidno odskijao donji dio staze i onda fantastično odradio zadnji prolaz, gdje je imao drugo najbrže vrijeme nakon Odermatta.

Inače, Zubčić nije ostvario top 5 plasman u veleslalomu, koja je njegova najbolja disciplina, od ožujka 2021. i postolja u Lenzerheideu. Završio je sedmi u Adelbodenu u siječnju 2022. godine, a prošle sezone imao je osmo mjesto u Alta Badiji i deveto u Kranjskoj Gori.

Stoga Filip u drugoj vožnji ima sjajne šanse ostvariti svoj najbolji rezultat u veleslalomu nakon više od dvije godine. Za četvrtim Marcom Scharwzom (+1,23) Zubčić kasni skoro četiri desetinke.

SVJETSKI SKIJAŠKI KUP Produžili američku turneju, veleslalom prebačen u Aspen! KOLEGE I PRIJATELJI Zubčić i Rodeš za 24sata: 'Veliki smo prijatelji i cimeri. Zajedno skijamo, tulumarimo i surfamo'

Podsjetimo, Zubčić je jedini hrvatski predstavnik na veleslalomu u Val d'Isereu, a u nedjelju će uz Samuela Kolegu i Istoka Rodeša skijati slalomsku utrku .

Druga vožnja počinje u 13 sati uz prijenos na HRT 2.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • FCBarcelona!! 09.12.2023.

    Bravo fantasticna voznjaa !!!!

  • NOU NEJM 09.12.2023.

    ako je moguce da ubuduće napisete u naslovu ili tekstu da je čovjek završio na tu i tu poziciju a ne da se mora citat sve da bi skuzio koji je bio skraćeno rečeno napisite zavrsio je na xx poziciji i to je to. svi bi bili zahvalni!

  • Kawasaki CH 09.12.2023.

    🇭🇷 Lijepo li je Hrvat biti,nema sporta u kojem nismo present.Respect!To je reklama za 🇭🇷👍bez skijaske staze u HR i opet medju 30 najboljij svaka cast !

Komentiraj...
Vidi sve komentare