To je to što me zanima!

Fiba slijedi Olimpijski odbor i Fifu: Kosovo od ožujka član?

Predsjednik Kosovskog košarkaškog saveza Erold Belegu izjavio je nakon sastanka s čelnicima Fibe u Ženevi kako nikakvih zapreka nema da Kosovo bude primljeno...
Vidi originalni članak

Kosovo bi vrlo skoro trebalo dobiti dozvolu za odigravanje međunarodnih košarkaških utakmica. Fiba je ovaj četvrtak u Ženevi ugostila čelnice tamošnjeg košarkaškog saveza koji su izrazili zadovoljstvo nakon novog zahtjeva za primitak u krovno svjetsko košarkaško tijelo.

- Podnijeli smo sve dokumente neophodne po statutu Fibe i mislim da ovaj put nema razloga da ne budemo primljeni - rekao je nakon sastanka prvi čovjek kosovske košarke Erold Belegu.

Već je jednom Fiba odlučivala o zahtjevu Kosovara za članstvo i odbila ga, ali tada mala država nije bila primljena u Međunarodni olimpijski odbor. Od 9. prosinca prošle godine i taj je problem riješen.

- Očekujem da naši klubovi od jeseni sudjeluju u Eurochallenge kupu, ali i da se prvi put sa seniorskom reprezentacijom pojavimo u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. - dodao je Belegu.

Odluka će najvjerojatnije biti donesena u lipnju na sjednici Središnje uprave Fibe koja zasjeda dvaput godišnje. Ovlaštenje se može prenijeti na Izvršni odbor, a konačnu potvrdu mora donijeti Kongres Fibe koji se održava jednom u dvije godine, sljedeći put 2016.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • DoridDragović 08.02.2015.

    ajmo Kosovo!!!!!!!

  • boys 08.02.2015.

    bude i vojvodina jednog dana

  • 84sa 08.02.2015.

    i ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare