To je to što me zanima!

Evo tko će suditi u finalu Lige nacija! Hrvatskoj još nije sudio

Voditi utakmicu te razine i tako velikog značaja bila bi čast svim sucima. A Uefa je odredila tko će biti zadužen dijeliti pravdu Luki Modriću i ostatku vatrenog društva
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju od 20:45 sati igra veliko finale Lige nacija. U novoj prilici za još jedan veliki trofej, Vatreni će snage odmjeriti protiv starog znanca Španjolske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatski nogometaši imaju šansu osvojiti prvi naslov u svojoj povijesti te srebru i dvjema broncama sa Svjetskih prvenstava dodati naslov pobjednika Lige nacija.

Suditi utakmicu te razine i tako velikog značaja bila bi čast svim sucima. A Uefa je odredila tko će biti zadužen dijeliti pravdu Luki Modriću i ostatku vatrenog društva.

Riječ je o 41-godišnjem Nijemcu Felixu Zwayeru, koji je rodom iz Berlina.

- Izuzetno sam sretan što mi je Uefa ukazala povjerenje i osjećam da sam spreman za ovu utakmicu - rekao je njemački sudac i dodao:

- Ovo je velika utakmica, zadnja u nizu finala koja su se odigravala posljednjih tjedana. Vrlo sam ponosan što imam priliku, nadam se, nastupiti jednako dobro kao i suci koji su sudili ostala finala.

Pomoćni će mu biti sunarodnjaci Stefan Lupp i Marco Achmuller, a četvrti sudac je Slovak Ivan Kružilak. Za VAR kontrolu zaduženi su Nijemac Sven Jablonski i Englez Stuart Atwell.

Podsjetimo, u polufinalu protiv Nizozemske (4-2) Hrvatskoj je sudio mađarsko-rumunjski sudac Istvan Kovacs. Imao je neke diskutabilne odluke koje, srećom, nisu utjecale na končani ishod.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • VSv 18.06.2023.

    Možda želite talijanskog suca Orsata??

  • kicovz 17.06.2023.

    čudim se da nas nikada mažić ili vinčić nisu sudili

  • RedDoor 17.06.2023.

    Petković i Sosa otpočetka, Perišić naprijed. Španjolci će igrati s Olmom i s time bi Perišić morao biti non stop u obrani i gubiš najboljeg igrača u zadnjoj trećini i jedinog pravog krilnog napadača. A Petković nam treba radi njihovog pressinga da lovi duge lopte. A desno Vlašić ili Majer.

Komentiraj...
Vidi sve komentare