To je to što me zanima!

Evo koliko love je Donna Vekić dobila u 1/4 finala Wimbledona

Osječanka je izvela pothvat i slavila u meču koji je tri puta prekidan. Plasmanom u četvrtzavršnicu travnatog Grand Slama osigurala je lijepu svotu novca, prolaskom u polufinale može dobiti još više
Vidi originalni članak

Dvadeset godina Hrvatska je čekala da netko ponovi rezultat Karoline Šprem (39) iz 2004. kada je Varaždinka bila posljednja Hrvatica koja se plasirala u četvrtfinale Wimbledona.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uspjeh je ponovila Donna Vekić (28) pobjedom u trileru od meča koji je tri puta prekidan zbog kiše i lošeg vremena. Osječanka je pobijedila Španjolku Paolu Badosu 6-2, 1-6, 6-4 i izborila sudar protiv Novozelanđanke Lulu Sun koja je senzacionalno izbacila britansku tenisačicu Emmu Raducanu 6-2, 5-7, 6-2.

Vekić je za plasman u četvrtfinale travnatog Grand Slama zaradila 444 tisuće eura. Ako se probije do polufinala ima zagarantiranih 846 tisuća. Osvajačici Wimbledona ide 3,2 milijuna, a gubitnici u finalu 1,66 milijuna eura.

Vekićev meč četvrtfinala igra se u utorak u 12 sati. Jedina tenisačica s pojedinačnim Grand Slam naslovom u povijesti hrvatskog tenisa je i dalje Iva Majoli, koja je 1997. osvojila Roland Garros.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • tuckotucko 09.07.2024.

    ma o cemu o lovi nakaradno i naopako,mene zanima rezultat i da su nasi sportasi uspjesni a koliko je ko love dobio to me ne zanima samo one koji prodaju tirazu

  • Pra&vica 08.07.2024.

    Zasto je STALNO potrebno spominjati NOVAC ? Pa da li ima uopce jos nekih vrijednosti,u zivotu, koje je vrijedno spominjati - osim "penez" ?

  • BlackRonsky 08.07.2024.

    ženski tenis je toliko nepredvidljiv da je sasvim moguće da uzme naslov..

Komentiraj...
Vidi sve komentare