To je to što me zanima!

Euroliga: Cedevita je izdržala poluvrijeme, na kraju minus 15

Držala se Cedevita dobro u prve dvije četvrtine te na poluvrijeme otišla sa samo tri koša zaostatka, no u nastavku su domaćini ubacili u brzinu više za konačnih 76-61
Vidi originalni članak

Ljubitelji košarke dočekali su i početak nove sezone najjačeg europskog natjecanja. U prvom kolu Eurolige gledali smo šest okršaja, a posljednji je završio nama i najzanimljiviji, onaj u Grčkoj između Olympiakosa i Cedevite. Slavili su domaćini na kraju 76-61 (21-20, 17-15, 19-13, 19 - 13). 

Držala se Cedevita u Heraklionu na Kreti dobro u prve dvije četvrtine te na poluvrijeme otišla sa samo tri koša zaostatka, no u nastavku su igrači Olympiakosa ubacili u brzinu više, odlijepili se i zapravo rutinski održali prednost za pobjedu na startu natjecanja. Domaćine je predvodio Georgios Printezis koji je zabio 20 koševa, dok su u redovima naše momčadi najbolji bili Jacob Pulen s 18 te Tomsilav Zubčić sa 16 koševa. 

'Čudo iz Turske' dobilo Barcu

U prvoj utakmici dana napravljeno je i najveće iznenađenje. Barcelona je na gostovanju već u prvom kolu prosula bodove. Debitant Pinar Karsiyaka je u grotlu Izmira kao prvak Turske svladao katalonsku momčad 71-62. Barca se 'probudila' tek u posljednjoj četvrtini, no Karsiyaka je već imala 16 koševa prednosti i to je do kraja uspjela i sačuvati. Ante Tomić je za 22 minute u igri zabio pet koševa i uhvatio šest skokova. U sljedećem kolu Turci odlaze u Atenu kod Panathinaikosa, dok će Barcelona ugostiti poljsku Stelmet Zielona Goru. 

CSKA uvjerljivo slavio u 'klasiku'

Već u prvom kolu odigran je i svojevrsni euroligaški 'klasik'. CSKA je u Moskvi svladala Maccabi 100-69. U uvjerljivoj pobjedi ruske momčadi najefikasniji je bio Nando De Colo sa 17 koševa, a Miloš Teodosić dodao je 15 uz pet asistencija. 

Crvena zvezda je pred ponovno punom dvoranom uvjerljivo svladala francuski Strasbourg 81-59. Maik Zirbes je ubacio 18 koševa, a Stefan Jović šest manje uz pet asistencija. U redovima gostiju Beaubois je ubacio 17 koševa. 

Stipčević najbolji u porazu Sassarija

Darussafaka je nakon produžetka slavila protiv Sassarija 83-74. Rok Stipčević bio je najbolji igrač gostiju iz Italije. Zabio je 14 koševa uz 3 asistencije i jedan skok za 20 minuta provedenih na parketu. Unicaja je pak na domaćem parketu svladala Brose Baskets rezultatom 76-71. 

Želite biti odjeveni sportski elegantno? Donosimo traper, tenisice i jakne koje morate imati!

Idi na 24sata

Komentari 9

  • drakula1919 16.10.2015.

    olimpijakios nije igrao doma nego na kreti

  • fadil nindza 16.10.2015.

    Musi vise minuta..

  • rooney1985 15.10.2015.

    ma olympiakos je igra sa 50%

Komentiraj...
Vidi sve komentare