To je to što me zanima!

Euro za zaborav. Ronaldo još u karijeri nije imao ovakav turnir!

Prvi put u karijeri Cristiano Ronaldo nije zabio na velikom natjecanju, a Euro mu je možda bio i oproštaj od reprezentacije. Luka Modrić ostaje najstariji strijelac u povijesti prvenstva
Vidi originalni članak

Došao je na Europsko prvenstvo s velikim očekivanjima, proživljavao pravu dramu u osmini finala protiv Slovenije gdje je promašio penal, slomio se vidjevši majku, a onda ga i zabio u raspucavanju i ispričao se navijačima. Zabio je penal i protiv Francuske na isto mjesto, suci nisu sankcionirali njegovo zastajkivanje, ali na koncu ipak putuje kući.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Cristiano Ronaldo (39) nešto prije ponoći u Hamburgu nije plakao, već je tješio suigrača Pepea (41) koji se potpuno slomio. Skup je bio promašaj Joãa Félixa koji je pogodio stativu i pogurao Francuze u polufinale u utakmici koja je malo toga ponudila gledateljima.

- Nogomet je okrutan... i tuga je dio toga. Cilj nam je bio pobijediti za našu zemlju i donijeti radost našim ljudima. Prije pet dana smo pobijedili na jedanaesterce, a sada smo izgubili na jedanaesterce. To je okrutno. Najvažnije je da čestitam kolegama na predanosti igri - rekao je Pepe.

Portugalska megazvijezda spustila je zastor na karijeru na europskim prvenstvima koja traje od 2004. Nastupio je šesti put na kontinentalnom natjecanju, ali neće ga pamtiti po dobru. Prvi put na velikom natjecanju, bilo to europsko ili svjetsko prvenstvo, nije zabio! A imao je puno toga na pladnju, uz penal i sedam slobodnjaka iz sjajnih pozicija. Pucao je na gol 23 puta, promašio pet stopostotnih prilika.

Cristiano Ronaldo na europskim prvenstvima

S obzirom na to da je ispao s turnira, ni on ni Pepe neće moći srušiti rekord najstarijeg strijelca u povijesti Eura, to će nakon gola u zadnjem kolu grupne faze u Leipzigu ostati hrvatska legenda Luka Modrić s 38 godina i 289 dana. 

Ronaldu za utjehu ostaje da je asistencijom protiv Turske izbio na diobu prvog mjesta vječne ljestvice s Čehom Karelom Poborskym, obojica imaju po osam. S 14 golova Ronaldo je uvjerljivo najbolji strijelac u povijesti Eura, Michel Platini na drugom mjestu ima ih devet. Ronaldo je i igrač s najviše utakmica u povijesti Eura (30) ispred suigrača Pepea (23), zabio je i najviše penala na Eurima (tri) i igrao najviše minuta (2639).

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Palmanova 07.07.2024.

    Kiki placipitchcxa

  • ZEUS 06.07.2024.

    Ono kad forsiraš igrače koji su u tim godinama što se nogometa tiče pre pre stari. Koliko je prilika imao, neki mlađi napadači bi pola toga ugurali. To ti je ono kad živiš na staroj slavi a to se ne smije i ne može. Dolaze drugi, bolji...Što se trenutne situacije tiče.

  • danko1471991 06.07.2024.

    SP 2026 ce sigurno odigrati jos, a tko zna mozda i EP 2028... Zasto ne, ipak covjek brine o sebi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare