To je to što me zanima!

Euro pred vratima, a stožerne igračice dobile su poštedu: 'Izbornik zna o čemu je riječ'

Hrvatske rukometašice na pripremama bez Ćamile Mičijević, Tee Pijević, Valentine Blažević... Klub Ane Debelić, koja je van stroja nekoliko tjedana zbog ozljede, izbjegao bankrot
Vidi originalni članak

Za malo više od mjesec dana hrvatske rukometašice protiv Danske (29. studenog) će odigrati prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u Baselu, gdje će u skupini igrati još i protiv Farskih Otoka te domaćina Švicarske. Ovoga tjedna u Prelogu odrađuju još jedan pripremni tjedan, dok će u drugoj polovici studenog tek započeti prave pripreme, tradicionalno uoči velikih natjecanja vrlo kratke.

Stoga je svaki dan izborniku Ivici Obrvanu vrlo važan, ali na ovotjednom okupljanju na raspolaganju nema četiri stožerne igračice, one oko kojih treba graditi igru: Tee Pijević, Ćamile Mičijević, Valentine Blažević i Ane Debelić, koja je izvan stroja već nekoliko tjedana zbog ozljede. No, prve tri su u pogonu u klubu, pa su njihov izostanak iz Hrvatskog rukometnog saveza objasnili poštedom.

- Čuli smo se, nisam sigurna o čemu se radi niti je na meni da preispitujem. Tu je izbornik koji odlučuje o tim stvarima i on zna o čemu je riječ - rekla je na tu temu za RTL kapetanica Katarina Ježić.

- Dosta je novih cura, ja ću neke također tek sada upoznati i želim im svu sreću. Odlična je prilika i da igramo prijateljske utakmice protiv Crne Gore tijekom tjedna, to je ono što nam treba i gdje se svaka igračica može najbolje pokazati. Da bismo prošle skupinu na Euru, moramo biti u najboljem izdanju, svaka od nas - dodala je.

Neizvjesne je klupske dane proživljavala Ana Debelić, na čiji se povratak u reprezentaciju još uvijek čeka nakon što je postala majka. Njezin norveški Vipers Kristiansand u ponedjeljak je proglasio bankrot, ali samo dan kasnije i potpuni preokret. Navodno su preko investitora pronašli potrebnih dva milijuna eura da klub nastavi funkcionirati. Vipers je 2021., 2022. i 2023. tri puta zaredom bio europski prvak. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • tlerhi 22.10.2024.

    Menga

Komentiraj...
Vidi sve komentare