To je to što me zanima!

Englezi o Modriću: On je vođa, ali neki igrači zbog njega ne mogu igrati na svojoj poziciji

Poznate engleske novine The Guardian svakim danom prije Eura donose pregled jedne od 24 reprezentacije koje će se natjecati u Njemačkoj. Kod hrvatske reprezentacije uz Modrića, istaknuli su Sučića i Petkovića
Vidi originalni članak

U subotu Hrvatska otvara Euro utakmicom protiv Španjolske. Ekipa Zlatka Dalića (57) smještena je u njemačkom kampu u Neuruppinu, a nakon Španjolske slijede okršaji s Albanijom i Italijom. U detaljnoj obradi, Guardian je podrobno proučio svakog igrača s finalnog popisa za Euro, najavljujući prvenstvo u kojem će se 24 reprezentacije boriti za titulu europskih prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Guardian kao vođu i glavnu snagu Hrvatske ističe kapetana Luku Modrića (38), ali napominje da izgradnja ekipe oko njega znači prilagodbu drugih igrača, što rezultira da neki ne igraju u svojim oubičajenim pozicijama. 

SMIJEH, ALI I OZBILJAN RAD VIDEO Na treningu 'vatrenih' nikad nije dosadno! Dio igrača morao je 'pumpati' sklekove...

- Playmaker možda sada ima 38 godina, ali pokazao je u svojim nastupima za Real Madrid da je kao i uvijek dobar s loptom - predstavljen je prvo u pozitivnom tonu kapetan Hrvatske.

- Ne sam igrač, već njegova prisutnost znači da drugi igrači moraju igrati na pozicijama koje za njih nisu nužno najbolje - dodaje Guardian.

Joško Gvardiol (22) ne može igrati bekovsku ulogu identičnu onoj u Cityju, dok se Andrej Kramarić (32) i Bruno Petković (29) ne spuštaju nisko kao u Hoffenheimu i Dinamu.

SIPAO POHVALE Portugalski izbornik: Hrvatska je igrala fantastično! Nema puno takvih reprezentacija...

Modrić će ponovno povesti Hrvatsku na turniru koji bi, prema Guardianu, trebao biti njegov "labuđi pjev". U kategoriji mladih igrača ističu Martina Baturinu (21) i Luku Sučića (21). Igrač RB Salzburga predstavljen je kao nasljednik Luke Modrića, koji ima izravniji pristup igri od hrvatske desetke na sredini terena.

U detaljnijem opisu Modrića, Guardian se dotaknuo njegovog teškog djetinjstva i činjenice da je sam svojim trudom i zalaganjem došao do statusa koji nosi danas. Svi igrači zaslužili su svoje titule pa je tako Dominik Livaković (29) je specijalist za penale, Joško Gvardiol obrambeni oslonac, Mateo Kovačić (31) serijski pobjednik, Ivan Perišić (35) legenda, Luka Ivanušec (25) tajno oružje, Borna Sosa (26) buntovnik, Marco Pašalić (23) nadolazeća zvijezda, a Bruno Petković prozvan je "maverickom", odnosno jedinstvenim.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • DadoDavor 12.06.2024.

    Zato Englezi imaju panjeve zbog kojih pravi talenti ne mogu igrati

  • LUKAM10 LEGENDA 12.06.2024.

    Neće neki igrači ni kod vas igrat radi belingema i fodena

  • 123 321 11.06.2024.

    Članak na Guardianu je napisao Aleksandar Holiga urednik hrvatskog Telesporta a ne englezi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare