To je to što me zanima!

Englezi imaju novog izbornika. U savezu iznenadili odabirom

Lee Carsley vodio je engleske U-21 i U-20 selekcije, a od klubova je sjedio na klupi Coventryja, Brentforda i Birminghama. Rođen je u Engleskoj i tamo proveo igračku karijeru, ali igrao za selekciju Irske...
Vidi originalni članak

Dugo se nagađalo o tome tko će biti novi izbornik engleske nogometne reprezentacije nakon odlaska Garetha Southgatea, ali engleski savez je donio odluku i iznenadio odabirom. Lee Carsley dobio je čast voditi "tri lava", barem privremeno. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Carsley je dosad vodio englesku U-21 reprezentaciju na čijoj klupi sjedi od 2021. U 29 utakmica pobijedio je 23, jednu je remizirao i pet izgubio. Godinu prije vodio je U-20 selekciju, a u trenerskoj karijeri još je vodio Coventry, Brentford i Birmingham. Igračku je karijeru cijelu proveo u Engleskoj, a za reprezentaciju Irske odigrao je 40 utakmica. Iako je rođen u Engleskoj, posjeduje i irsko državljastvo. Carsley je privremeno izabran za izbornika, ali vrlo je moguće da ga FA (engleski nogometni savez) odluči ostaviti i za trajno rješenje. 

Engleska je na Europskom prvenstvu izgubila u finalu od Španjolske (2-1), a Southgate je ispunio obećanje da će otići ako ne osvoji naslov. Prema Transfermarktu Englezi vrijede 1.52 milijardi eura po čemu su najskuplja reprezentacija svijeta. 

Tako će Judea Bellinghama, Harryja Kanea, Phila Fodena, Bukaya Saku i ostale engleske zvijezde voditi relativni trenerski anonimac. Kako će ispasti, ostaje za vidjeti...
 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • RREAL MADRID 09.08.2024.

    Znači čekaju Guardiolu da ode sa klupe Citya.

Komentiraj...
Vidi sve komentare