To je to što me zanima!

Elita se 'kompletira': Poznata još tri sudionika Lige prvaka

Poznati si u prvi klubovi koji su se kroz doigravanje plasirali u Ligu prvaka. Riječ je o Sparti, Red Bullu iz Salzburga i Young Boysima. Njima će se pridružiti još četiri kluba koji igraju u četvrtak
Vidi originalni članak

Nogometaši praške Sparte, austrijskog Salzburga i švicarskog Young Boysa igrat će u novom formatu Lige prvaka, ostvarivši pozitivne rezultate u uzvratnim utakmicama protiv švedskog Malmoea, kijevskog Dinama i turskog Galatasaraya. Sparta je pred svojim navijačima ponovno pobijedila Malmoe sa 2-0 te s ukupnih 4-0 izborila plasman u Ligu prvaka. Utakmica nije dobro počela za Spartu, jer je Veljko Birmančević u 19. minuti propustio realizirati kazneni udarac, ali je u 27. minuti to isto na drugoj strani učinio i Anders Christiansen.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U 80. minuti je Lukaš Haraslin pogodio iz penala za 1-0, a tri minute poslije je asistirao Albionu Rrahmaniju za konačnih 2-0.

I Salzburg je pred svojim navijačima branio prednost od 2-0 iz prvog dvoboja s kijevskim Dinamom. Već u 12. minuti je Adam Daghim domaćoj momčadi donio i tri gola prednosti. Vladislav Vanat je u 29. minuti izjednačio i vratio tračak nade ukrajinskoj momčadi, ali se rezultat do kraja dvoboja na Red Bull Areni više nije mijenjao, ostalo je 1-1, pa su Austrijanci s ukupnih 3-1 izborili plasman u Ligu prvaka. Mladi hrvatski reprezentativac Roko Šimić nije bio u sastavu Austrijanaca što je samo potaknulo glasine kako radi na transferu.

POSLUŠAJTE SAMI Uefa je izmijenila himnu Lige prvaka, navijači su ogorčeni: 'Nogomet je službeno umro'

Nogometaši Galatasaraya su se nadali da će na Rams Parku u Istanbulu pred svojim fanatičnim navijačima nadoknaditi gol zaostatka iz Berna. Međutim, to se nije dogodilo. Kad su u završnici utakmice kod 0-0 preuzeli veći rizik, domaći su kažnjeni iz kontranapada koji je u 87. minuti pogotkom za 1-0 i plasman Young Boysa u Ligu prvaka završio Alan Virginius, a to mu je bio debi za švicarsku momčad u koju je stigao iz Lillea.

U srijedu su na rasporedu još četiri uzvrata doigravanja, a prvi će u akciju od 18.45 sati igrači hrvatskog prvaka Dinama koji na gostovanju kod Qarabaga brane prednost od 3-0 sa Maksimira.

'THE CHAMPIONS' Čuli ste je puno puta, ali znate li koji je tekst himne Lige prvaka i na kojim jezicima se pjeva?

Od 21 sat Slovan će biti domaćin danskom Midtjyllandu (prva utakmica 1-1), norveški Bodo/Glimt gostovat će kod Crvene zvezde i braniti prednost 2-1 iz prvog dvoboja, a francuski Lille će na gostovanje kod praške Slavije donijeti dva gola prednosti.

Rezultati prvog dana doigravanja:

Galatasaray - Young Boys: 0-1 (ukupno 2-4)

RB Salzburg - Dinamo Kijev 1-1 (ukupno 3-1)

Sparta Prag - Malmö 2-0 (ukupno 4-0)

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Sennior 28.08.2024.

    Dinamo gubi 😘

Komentiraj...
Vidi sve komentare