To je to što me zanima!

Egipćanke zaigrale u hidžabu, Španjolke u bikiniju: Fokusirajte se na izvedbu, a ne na odjeću

Francuska je svojim sportašicama zabranila nošenje hidžaba na Igrama, kao i drugih vjerskih simbola. Elghobashy je 2016. na OI-ju u Rio de Janeiru postala prva odbojkašica na pijesku koja je igrala u hidžabu
Vidi originalni članak

Španjolke Liliana Fernandez Steiner i Paula Soria pobijedile su Egipćanke Marwu Abdelhady i Doaau Elghobashy 2-0 u setovima zadnjem kolu skupine B u odbojci na pijesku. Ipak, nakon meča fokus javnosti nije na rezultatu, već na odjeći koju su nosile egipatske sportašice. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, dok su Španjolke igrale u bikiniju, Abdelhady i Elghobashy nosile su hidžab, odnosno tradicionalnu odjeću za odrasle žene islamske vjeroispovijesti. Nije im prvi put, a Elghobashy se na ovu temu oglasila već ranije. 

- Želim igrati u svom hidžabu, a druge žele igrati u bikiniju. Sve je u redu ako želite biti goli ili nositi hidžab. Samo poštujte sve kulture i vjere - rekla je. 

SJAJAN REZULTAT Filip Pravdica u finalu skoka u dalj! U utorak skače za medalju: 'Rasterećen sam, idem uživati'

Zanimljivo, Francuska je svojim sportašicama zabranila nošenje hidžaba na Igrama, kao i drugih vjerskih simbola. Elghobashy je 2016. na OI-ju u Rio de Janeiru postala prva odbojkašica na pijesku koja je igrala u hidžabu, a prošle godine je za CNN komentirala situaciju. 

- Na kraju dana, ovo je sport i ja nisam manekenka. Sportašica sam i ljudi bi se trebali fokusirati na moju izvedbu, a ne na odjeću. To što nosim hidžab ne znači da ne smijem imati pravo nastupati na Igrama. Plasirala sam se i zaslužila igrati - istaknula je. 

HIT VIDEO Osvojila zlato pa postala viralni hit ispred mikrofona: Do 16 mil. pregleda u jednom danu

Na kraju su Egipćanke ispale s turnira sa sva tri poraza, dok su Španjolke prošle s dvije pobjede i porazom. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • lignjalignja 04.08.2024.

    Gledam u Puli na moru, njemu vruce, znoji se, gol do pasa a zena omotana od glave do pete. Kakva je to religija? Mora da se te zene tusiraju bar deset puta na dan.

  • san.martino 04.08.2024.

    Postujem ja svaku vjeru i obicaje ali kad vise volim vidit lipo zensko tilo.....

  • kakdjfojr 04.08.2024.

    Kakve pacijentice, čudo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare