To je to što me zanima!

Džumhur osvojio Zagreb Open, a Luki Mikrutu ranking karijere

Splitski tenisač probio se među 400 najboljih tenisača po ATP ljestvici, dok je prvi nositelj Challengera u hrvatskoj metropoli opravdao svoj status i osvojio turnir
Vidi originalni članak

Najbolje rangirani igrač ATP Challengera Zagreb Open, bosansko-hercegovački tenisač Damir Džumhur (32, ATP - 123.), opravdao je status prvog nositelja i pobjedom 7-5, 6-0 u finalu protiv 20-godišnjeg Splićanina Luke Mikruta (ATP - 509.) postao pobjednikom 17. izdanja Zagreb Opena.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Meč je trajao 87 minuta, a Džumhur je u svom 21. finalu na Challenger Touru došao do 11. naslova i trećeg u ovoj godini, u kojoj ima stopostotan učinak u finalima. 

Ivan Ljubičić, pobjednik Zagreb Opena 2005., tako je ostao jedini hrvatski tenisač koji je osvojio ovaj turnir u pojedinačnoj konkurenciji, dok Mikrutu ostaje prilika da proba opet iduće godine. 

MLADA NADA Veliki uspjeh splitske teniske nade na Zagreb Openu: Mikrut tek drugi Hrvat u finalu turnira
Sa 44 boda za zagrebačko finale i 15 bodova koje je osvojio prije tjedan dana pobjedom na ITF World Tour turniru u Bolu na Braču, Luka Mikrut će napraviti veliki skok na ATP ljestvici i prvi put u karijeri se probiti među 400 najboljih tenisača svijeta. U ponedjeljak će biti rangiran oko 365. mjesta. Damir Džumhur je za pobjedu osvojio 75 bodova i novčanu nagradu od 10.200 eura.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare