To je to što me zanima!

Draper: Sretan sam i uzbuđen što ću opet igrati u Zagrebu

Nisam mogao reći ne niti sam htio propustiti priliku da ponovno zaigram s ovim sjajnim momcima koji su svih ovih godina rasli kao igrači, rekao je Dontaye Draper
Vidi originalni članak

Nakon što se ozlijedio Oliver Lafayette, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Velimir Perasović pozvao je Dontaye Drapera. Bivši košarkaš Cedevite, Reala i Efesa stigao je jučer iz Krasnodara, gdje igra za Lokomotiv Kuban te potvrdio kako je u reprezentaciju bio pozvan još proljetos. 

- Nisam tada mogao pristati jer moje je tijelo bilo u lošem stanju i trebao sam slobodno ljeto. Mislim da sam se dobro odmorio i prvi put u karijeri dogodilo se da nisam imao košarkaških treninga, već sam više radio vježbe za noge i kukove - rekao je Draper za Večernji list pa nastavio:

- Jedno jutro, još dok sam spavao, nazvao me glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić i objasnio mi kakva je situacija. Odmah sam rekao da pristajem. Nisam mogao reći ne niti sam htio propustiti priliku da ponovno zaigram s ovim momcima koji su svih ovih godina rasli kao igrači. Sretan sam i uzbuđen što ću igrati opet u Zagrebu. Nakon toga me zvao i izbornik. Stekao sam dojam da je riječ o iskrenom i otvorenom treneru za kojeg čujem da je žestok i zahtjevan, no nakon sezone u Efesu kod trener Ivkovića, vjerujem da se i na to mogu prilagoditi - rekao je Draper koji je prije dvije godine bio član reprezentacije kada smo igrali polufinale:

- Tomić i Bogdanović bili su znatno mlađi. Tomas se ozlijedio, no onda je u te dvije godine ta momčad narasla. Pobjeda za pobjedom i u Sloveniji nam je raslo samopouzdanje. Stvorili smo vrlo dobru 'kemiju', a to je bilo jako važno. Svi su jako dobro znali svoje uloge. Bogdanović je puno preuzeo na sebe, ali ne na način 'dajte loptu meni'. Tomić je bio postojan u reketu, Simon je iskazao svoje kreativne sposobnosti, Ukić je dao svoj doprinos... Zapravo, svi su radili svoj posao - pojasnio je za Večernji Draper koji je prošle godine igrao u klubu sa Šarićem:

- Dario je zvijer, ali i Mario Hezonja je zvijer. On je veliki talent i ima sjajne tjelesne mogućnosti. Obojica su fantastični. Malo tko se bori na parketu tijekom utakmice kao Dario - zaključio je Didi

Idi na 24sata

Komentari 20

  • ministar obrane 25.08.2015.

    ja novinari dragi ne kuzim. za par dana je euro. nitko o kosarci ne pise nista osim kljucnih vijesti u kratkom obliku. pa ako vam trebaju posjetitelji i klikovi, promet, pa zar je tako jaaako tesko napisati clanke, osvrte na teme: reprezentacija danas vs prosle godine. predstavljanje timova iz nase skupone, ocekivanja poznatih bivsih reprezentativaca... zasto cekate da prvenstvo pocne a mi zaljubljenici nemamo sto citat? sta vam nedstaje ideja ili ljudi?

  • ROBA68 25.08.2015.

    mislim da je on bolje rješenje od LAFA dobar plej bolji u odbrani nego napadu a i odličan u ravnoteži odbrana, napad 3 pleja za rotacije super

  • jabbar 24.08.2015.

    Bilo koga treba pozvati samo da smanji Ukićevu minutažu,kad već nema muda da mu se zahvali.Jer ruku na srce kad Ukić igra,mi smo 4 na 6.

Komentiraj...
Vidi sve komentare