To je to što me zanima!

Drama u Londonu: Vekić slavila u ludom meču s čak tri prekida i ušla u četvrtfinale Wimbledona!

Prva je Hrvatica kojoj je to pošlo za rukom nakon Karoline Šprem 2004.! 'Došli smo na teren u 8.30, završili meč u 18.30. Dug i stresan dan. Bila sam rastresena. Pomogao mi je drugi prekid'
Vidi originalni članak

Hrvatska tenisačica Donna Vekić (28, WTA-37.) plasirala se u četvrtfinale Wimbledona pobjedom protiv Španjolke Paule Badose s 2-1 u setovima (6-2, 1-6, 6-4). Meč je prekidan čak triput zbog kiše, ali na kraju naša tenisačica odnosi pobjedu.

U prvom setu Vekić je dvaput oduzela servis Badosi, a dopustila samo dvije break lopte na svom servisu. Drugi set je krenuo loše za našu tenisačicu, već u drugom gemu izgubila je servis, pa kasnije još jedan za visokih 6-1 Badose. U trećem setu je Vekić odmah u drugom gemu uzela break, ali ekspresno i izgubila svoj servis, pa se Badosa odmah vratila u meč. Tenisačice su uspješno osvajale gemove na svom servisu sve do posljednjeg, kada Vekić uzima break i odnosi pobjedu. 

PROŠLA POLA SVIJETA Otac Hrvat, a majka Kineskinja. Lulu dominira na Wimbledonu

- Prvo četvrtfinale u Wimbledonu? Došli smo ovdje u 8.30, sada je 18.30. Dug dan, stresan dan i biti među osam na najdražem turniru je nešto posebno - rekla je Osječanka i dodala.

- Kiša tri puta prekidala meč? Navikla sam jer sam trenirala puno puta u Londonu. Ispričavam se timu jer sam bila rastresena. Pomogao mi je drugi prekid da opet pronađem pravu igru - zaključila je. 

GDJE GLEDATI DONNU VEKIĆ? Odlična Donna Vekić ušla u polufinale Wimbledona! Na korak je do najvećeg uspjeha

U četvrtfinalu će naša predstavnica igrati protiv pobjednice dvoboja Sun - Raducanu. Vekić je prva Hrvatica u četvrtfinalu Wimbledona od Karoline Šprem, kojoj je to pošlo za rukom 2004. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • smucalo2211 07.07.2024.

    mogla bi ona biti iznenađenje ovog natjecanja..postoji velika mogućnost da igra u finalu

  • 07.07.2024.

    Kako se čita i izgovara pravilno hrvatski ime Donna? Da li : D O NN A, ili.....? Molim pomoć

  • David11111 07.07.2024.

    Igra protiv neke kineskinje iz Novog zelanda i favorit je izrazeni..ako ovo ne iskoristi za finale nikad nece imat takvu sansu opet..a finale bi bilo fant.uspjeh

Komentiraj...
Vidi sve komentare