To je to što me zanima!

Donnarumma: 'Ni rukavice još nisam stavio!' Italija uz eurogol poništila najbrži gol Lige nacija

Suci inače pitaju golmane jesu li spremni, a mi nismo bili dovoljno pametni da sačuvamo loptu, rekao je golman Italije koji je na koncu ipak slavio iznenađujuću pobjedu na Parku prinčeva
Vidi originalni članak

Svega 14 sekundi trebalo je Francuskoj da zabije gol Italiji na startu derbija na otvaranju Lige nacija na Parku prinčeva u petak, strijelac je bio Bradley Barcola. Bio je to ujedno i najbrži gol u povijesti ovoga natjecanja, ali su "azzurri" preokrenuli i pobijedili 3-1.

- Nisam bio spreman, nisam stavio rukavice pa sam vikao sucu da pričeka dok ne budem spreman, što suci inače rade. Osim toga, mi smo izvodili loptu s centra, ali nismo bili dovoljno pametni da pričekamo nekoliko trenutaka - rekao je Gianluigi Donnarumma.

Najbrži gol u povijesti Lige nacija pogledajte OVDJE.

Izjednačio je u 30. minuti fenomenalnim volejem u suprotne rašlje Federico Dimarco na jednako lijepu asistenciju Sandra Tonalija. U nastavku su Davide Frattesi (50.) i Giacomo Raspadori (74.) zabili za pobjedu gostiju koji su prema kladionicama bili teški autsajderi (koeficijent 6,5).

- Pregrupirali smo se u novom sustavu 3-5-2, svi ga poznaju. Izbornik je shvatio što je bilo krivo na Euru i kako možemo izbjeći takve pogreške - dodao je Donnarumma.

Fenomenalan gol Dimarca pogledajte OVDJE.

Italija će u drugom kolu u ponedjeljak u Mađarskoj biti formalni gost Izraelu koji je kao gost također u Mađarskoj izgubio od Belgije 3-1. Francuska će pak u Lyonu ugostiti Belgiju u reprizi osmine finala Eura kad je pobijedila 1-0.

- Nisam zadovoljan i moramo prihvatiti ovaj poraz bez traženja alibija. Ja sam odgovoran i uvijek ću biti. Nismo kolektivno bili dorasli onome kako je Italija igrala, osim u prvih 20 minuta. Boli i mora boljeti, čestitke Italiji koja je znala napraviti što je trebalo za pobjedu - rekao je francuski izbornik Didier Deschamps.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Nibiru65 07.09.2024.

    Kakvo opravdanje, na razini djece iz vrtića 🤡

  • area 62 07.09.2024.

    Kako im je samo igrao Tonali nakon "pauze" zbog klađenja...za udžbenike ⚽

  • bedak11 07.09.2024.

    Mozda najgore okrivljavanje suca u povijesti. Sudac je kriv sto ovaj nije stavio rukavice hahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare