To je to što me zanima!

Vekić je dva koraka od sna! A evo koliko je zaradila ulaskom u polufinale Wimbledona...

Oduvijek sanjam o osvajanju Grand Slama i da postanem broj jedan u teniskom svijetu, rekla je Donna Vekić prije tri godine. Sada je dva koraka dijele od toga
Vidi originalni članak

Još od samih početaka njezine karijere bilo je jasno kako je kalibar za nešto više. Neki su išli toliko daleko pa su je vidjeli u završnicama najvećih teniskih turnira. Njezina priča bila je puna uspona i padova. Od trenutaka kada je igrala tenis života do trenutaka kada nije mogla spojiti dvije pobjede na jednom turniru. 

Najbolji plasman na WTA ljestvici bilo joj je 19. mjesto iz 2019. godine. Bilo je jasno kako je potencijal za nešto više, ali uvijek bi nešto falilo. Pehova i ozljeda bilo je napretek, ali ona je uvijek vjerovala u sebe.

- Oduvijek sanjam o osvajanju Grand Slama i da postanem broj jedan u teniskom svijetu - rekla je Donna Vekić prije tri godine za Gloriju.

ipak, nije sve teklo po planu. Posljednje četvrtfinale Grand Slama igrala je prije pet godina na US Openu, gubila je od tenisačica od kojih nije smjela, mučila se s formom, ozljedama, pehovima. Gotovo godinu dana nije uspjela spojiti tri pobjede, ali onda je došao Wimbledon. Njezin najdraži turnir i najdraža podloga. I tu je započela magija koju će zauvijek pamtiti.

Fenomenalna Donna Vekić nastavlja pisati povijesne knjige hrvatskog tenisa. Nakon što je ulaskom u četvrtfinale Wimbledona postala prva Hrvatica nakon Karoline Šprem iz 2004. godine, Donna je otišla korak dalje i plasirala se u polufinale pobijedivši Lulu Sun (5-7, 6-4, 6-1). Došla je na dva koraka od Grand Slam titule i ispunjenja sna, ali je i fino napunila račune.

Hrvatska tenisačica je ulaskom među četiri najbolje zaradila 846 tisuća eura! Pobjednici Wimbledona pripast će čak 3,2 milijuna eura, dok će gubitnica u finalu zaraditi 1,66 milijuna eura. Donna je u karijeri zaradila 6,5 milijuna dolara, ali ovo je uvjerljivo najveći novac od jednog turnira. 

Vekić će u četvrtak u polufinalu igrati protiv pobjednice meča između Talijanke Paolini i Amerikanke Navarro. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Alen_Cro 09.07.2024.

    Nikad mi nije bilo jasno kako su u tenisu toliko velike nagrade.

  • Pra&vica 09.07.2024.

    Najvažnije je točno u cent napisati koliko je novaca zaradila...samo tako precizno i dalje.

  • Nabocana do bola 09.07.2024.

    kao da je bila uplasena 100x napucala mrezu u polufinalu tesko da ce joj to proci

Komentiraj...
Vidi sve komentare