To je to što me zanima!

Đoković protiv Nadala 60. put, i zadnji? Evo gdje gledati uživo

Zajedno imaju 75 godina i 46 Grand Slamova, dominiraju tenisom zadnja dva desetljeća, a 18 godina nakon prvog dvoboja opet igraju na istom kompleksu. Nadal kaže: "To ne mora biti posljednji ples"
Vidi originalni članak

Rekordnih 14 puta osvojio je Roland Garros i postao pariška legenda, ali ovaj utorak morat će na noge najuspješnijem tenisaču u povijesti već u drugom kolu Olimpijskih igara zahvaljujući slabom renkingu u sezoni koja bi mu trebala biti oproštajna. Rafael Nadal (38) zaigrat će protiv Novaka Đokovića (37) na Philippe Chatrieru i priuštiti nostalgiju brojnim navijačima na osvajače 46 Grand Slamova.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bit će im to jubilarni 60. dvoboj, a razlika ne može biti tješnja, Đoković vodi 30-29. Kladionice su dakako na strani Srbina (koeficijent 1,20 naspram 5 na Nadala). Prvi su put igrali još 2006., baš na Roland Garrosu, kad je Đoković predao zbog ozljede nakon gubitka prva dva seta. Novak je u prvih 18 mečeva imao samo četiri pobjede, a onda je u dva navrata nanizao sedam pobjeda. Zadnji put igrali su u četvrtfinalu Roland Garrosa 2022., Nadal je slavio u četiri seta.

- Nikoga drugoga ne mogu izabrati kao najvećeg rivala dokle god Nadal igra. Dok smo god na terenu, bez obzira na renking i događanja na touru. Samo zbog povijesti, našeg rivalstva i svega. Poštujem Alcaraza, on je tek došao u proteklih nekoliko godina, ima tu još igrača poput Medvedjeva. Ali Rafa i ja se dugo znamo, on je definitivno na prvom mjestu - rekao je Đoković.

Nadal je bio ljutit na organizatore jer je u subotu igrao prvo kolo parova sa sunarodnjakom Carlosom Alcarazom u večernjem terminu od 19 sati, a onda je u nedjelju morao na singl protiv Mađara Marton Fucscovicsa od 15.10. Taj je potez nazvao nečuvenim.

- Posljednji ples mene i Nadala? Ne, zašto bi bio posljednji - rekao je Rafa na pitanje o sudaru s velikim rivalom.

Meč Đokovića i Nadala drugi je na centralnom terenu nakon dvoboja Poljakinje Ige Swiatek i Francuskinje Diane Parry. Prijenos meča možete pratiti na kanalu Eurosporta i streaming platformi Max.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Tona Kolar 29.07.2024.

    Šteta da nema na HRT prenos.

  • OsBili2 29.07.2024.

    1.Đoković 2.Nadal Najveće rivalstvo i najveći mečevi u povijesti tenisa dvojice najvećih, definitivno zadnji put. Teško će se ikada ovakvo nešto ponoviti.

  • bedak11 29.07.2024.

    Zajedno imaju 26 GS, pa ja i djokovic skupa imamo 24

Komentiraj...
Vidi sve komentare