To je to što me zanima!

Đoković: Ne, Nadal i ja nismo prijatelji. Ne možemo biti bliski

Vidjet ćemo hoćemo li se još susretati na velikim turnirima. Na Olimpijskim igrama osjeća se veća tenzija jer predstavljate svoju državu, rekao je Novak i otkazao Masters idući tjedan
Vidi originalni članak

Novak Đoković pobijedio je Rafaela Nadala u klasiku u drugom kolu olimpijskog turnira u Parizu. Đoković je nakon pobjede na konferenciji za medije na terenu 'Philippe Chatrier' progovorio i njihovom međusobnom odnosu.

- Nismo prijatelji. Više smo rivali i kolege. Teško je da budemo bliski. Na ovom nivou ne možeš biti previše blizak sa rivalom. Dugo smo u ovom sportu, nadam se da možemo poboljšati naš odnos u budućnosti - istaknuo je Đoković.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Općenito, Rafael Nadal na terenima Roland Garrosa bio je poražen sveukupno pet puta, od čega je tri puta izgubio od Đokovića. Đoković je progovorio i o razlici u atmosferi između Grand Slama i olimpijskog turnira na istom mjestu.

- Olimpijski turnir malo je intenzivniji jer predstavljate svoju državu. Osjeća se tenzija. Atmosfera u zraku je potpuno drugačija. Zainteresiranost za meč bila je velika. Iako se malo zakompliciralo, odigrao sam skoro savršen meč. Osjećao sam se dobro i s puno samopouzdanja - istaknuo je Đoković.

Inače, rivalstvo između Đokovića i Nadala jedno je od najvećih u povijesti. Đoković je na OI 2024. upisao 31. trijumf u međusobnim duelima, dok je Nadal slavio 29 puta. 

- Nastavljamo dalje, vidjet ćemo hoće li biti još mečeva na velikim turnirima. Birat ćemo natjecanja obojica. Ne znam kako se osjeća, ali želim mu sve najbolje - zaključio je Đoković.

Srpski tenisač trebao je nastupati i na turniru Masters 1000 u Montrealu koji se održava od 6. do 12. kolovoza. Kako su objavili organizatori turnira, Đoković ipak neće sudjelovati, a osvajao ga je čak četiri puta.

- Iako smo razočarani što Novak ove godine neće moći sudjelovati na turniru, razumijemo njegovu odluku i želimo mu sve najbolje na Olimpijskim igrama i u ostatku sezone - izjavila je direktorica turnira Valérie Tétreault.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Mr. Pickles 30.07.2024.

    Do prije 4-5 godina glavna mržnja prema Novakovim rivalima od strane njegovih (fanatičnih) navijača je uglavnom bila usmjerena prema najvećem Švicarcu, zadnje 2 godine to je prije svega rezervirano za 🇪🇸🐂

  • Myrtha 30.07.2024.

    Nadalje mi, za razliku od Federera, nikada nije bio drag. Đoković je iskren i nema dlake na jeziku. Zato ga mnogi ne vole ali on je ipak najbolji pa boli ga briga....

  • T'jt-šmznm 30.07.2024.

    Nije ga savladao nego ga je do 6:1 i 4:0 u 2. mljeo… pa se očigledno malo sažalio sa njime i fulao par lopti koje bi i moja baba pogodila koja tennis nikada nije igrala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare