To je to što me zanima!

Đoković i Federer o Nadalovoj mirovini: 'Nadao sam se da ovaj dan neće doći. Bila mi je čast...'

Hvala ti na nezaboravnim uspomenama i nevjerojatnim dostignućima u igri koju volimo. Bila je apsolutna čast, napisao je Roger Federer u komentaru objave o mirovini Rafaela Nadala
Vidi originalni članak

Jedan od najboljih tenisača svih vremena i član "velike trojke" posljednje generacije, Rafael Nadal (38), objavio je odlazak u mirovinu. Vlasnik 22 Grand Slam naslova i "kralj zemlje" odlučio je napustiti tenis nakon završnog turnira Davis Cupa u studenom, koje će se održati u Malagi. Ostala su mu maksimalno tri meča ako Španjolci dođu do finala.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njegova videoporuka u kratkom roku prikupila je stotine tisuća reakcija, a iako se ovaj trenutak naslućivao, mnoge obožavatelje Španjolca i tenisa ipak je rastužio. Njegovi legendarni dvoboji s Novakom Đokovićem i Rogerom Federerom sada ulaze u povijest, a upravo su se njegova dva najveća rivala oglasila.

SRPSKI TENISAČ Đoković u svojem stilu krenuo po jubilarnu 100. titulu. Svađao se sa sucem, psovao i pobijedio

"Kakva karijera, Rafa! Uvijek sam se nadao da ovaj dan nikada neće doći. Hvala ti na nezaboravnim uspomenama i nevjerojatnim dostignućima u igri koju volimo. Bila je apsolutna čast", napisao je Federer ispod videa koji je Rafa objavio, a koji je u kratkom roku prikupio ogroman broj lajkova.

Objavu dijeli Rafa Nadal (@rafaelnadal)

S druge strane, Đoković još uvijek nije uputio službenu čestitku Španjolcu, no objava o mirovini nije mu promakla. On se odlučio za suptilniju gestu, podržavši Nadala jednim lajkom. Njih dvojica imali su jedno od najvećih rivalstava u povijesti tenisa. Odigrali su ukupno 60 mečeva, a Novak vodi s 31 pobjedom, dok Nadal ima 29.

JEDVA ČEKAMO! Spektakl u Buenos Airesu! Novak Đoković i Juan Martin del Potro igrat će ekshibicijski meč

Nadal je veliki navijač Real Madrida, a povodom objave o umirovljenju javili su mu se Cristiano Ronaldo Toni Kroos.

"Uvijek ćemo biti ponosni što legenda poput Rafe Nadala podržava naš klub, čiji je i počasni član. On jr primjer izvornih sportskih vrijednosti koje je gradio kroz izvanrednu karijeru", kazali su iz Reala.

"Rafa, kakvu nevjerojatnu karijeru si imao! Tvoja posvećenost, strast i nevjerojatan talenat inspirirali su milijune širom sveta. Bila je čast biti svjedokom tvoje karijere i što te mogu zvati prijateljem. Čestitam na fantastičnoj karijeri! Uživaj u mirovini", napisao je Ronaldo.

"Kakav primjer kao igrač, a što je još važnije, kao osoba! Vidimo se uskoro, Rafa!", poručio mu je Kroos.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Alan Ford Focus 11.10.2024.

    ništa mi nije značilo niti sam ga gledao to što je radio u životu......

Komentiraj...
Vidi sve komentare