To je to što me zanima!

Đoković bez zadrške o Sinneru: 'Igrači su frustrirani. Pitaju se tretira li ih se na isti način...'

Mnogo je problema u sustavu, vidimo nedostatak tih protokola i razumijem osjećaje igrača, rekao je srpski tenisač o talijanskom kolegi koji je tijekom Indian Wellsa pao na doping testu
Vidi originalni članak

Talijan Jannik Sinner (23) bio je pozitivan na zabranjenu supstancu clostebol tijekom Mastersa u Indian Wellsu zbog čega su mu naknadno oduzeti i bodovi i financijska sredstva koja je osvojio na američkom turniru gdje je dogurao do polufinala. Priznao je krivnju, odnosno nesmotrenost svojeg fizioterapeuta koji je koristio sprej protiv bolova sa zabranjenim steroidom. U Sinnerovu organizmu pronađeno je manje od milijarditog dijela grama, a nakon skandala fizioterapeutu je dao otkaz. Talijan je izbjegao suspenziju jer mu je organizmu pronađen vrlo mali uzorak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na iznenađenje većine bijesnih fanova tenisa, Novak Đoković stao je na stranu mladog talijanskog tenisača.

- Ovakvi primjeri su razlog zašto smo osnovali PTPA (Udruga profesionalnih teniskih igrača), koja zastupa igrače. Razgovarali smo o Touru, o tome koliko igrača može živjeti od tenisa. Mnogo je tema na kojima se radi u PTPA-u, a još nismo priznati koliko bismo željeli biti, u okviru teniskog ekosistema - rekao je Đoković na konferenciji za medije uoči US Opena i dodao:

- Kada je riječ o Jannikovom slučaju, tu se PTPA uvijek zalaže za jasne, standardizirane protokole.

Neki od igrača smatraju da Sinner nije trebao izbjeći suspenziju, a Đoković je naveo gdje vidi mjesto za poboljšanje.

- Razumijem frustraciju igrača jer nema konzistentnosti. Koliko razumijem, njegov slučaj je bio riješen kada se objavio, ali prošlo je pet-šest mjeseci otkad mu je to rečeno, a i njegovu timu. Mnogo je problema u sustavu, vidimo nedostatak tih protokola i razumijem osjećaje igrača koji se pitaju tretira li ih se na isti način.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Miss Peškarušs 26.08.2024.

    Nebitno je tko komentira, nego se radi o dvostrukim kriterijima. Sinner je trebao biti suspendiran, a to govorim kao osoba od struke (kemija i lijekovi). I cijela ta priča sa terapeutom mi je smiješna. A i što je rekao Ivan Ljubičić u obranu Sinnera. Izjavio je da su tenisači u nezgodnoj situaciji, jer što ako im npr. zatreba Aspirin, a unutra je tko zna što. Pa valjda tenisači (i oni oko njega) nose takve sitnice, tj. dozvoljene analgetike! Ili ih, pak, žicaju na ulici ili po hotelima, kao da su bez zdrave pameti. Možda je i krema bila posuđena. Što neki mogu izjaviti, a ostati živi.

  • T'jt-šmznm 26.08.2024.

    Hahahh… sinner se pošteno dopingira 😂 Da su Đoki našli steroide u krvi sad bi pričali kako je samo na dopingu mogao porušiti sve rekorde 🤪 ali nikad mu ništa nisu našli pa vas smeta što je Srbin.

  • tomason 25.08.2024.

    Volio bi djokica da suspendiraju i alcaraza i sinnera pa da opet bez konlurencije ikakve moze uzeti 12 gs u 6 godina.. Ovako nazalost nece ni jedan vise.. Ovako je bio poguran stalnim ozljedama rafe i penzijom federera.. Sto bi se reklo, u pravo vrijeme na pravom mjestu, ali pravi fanovi tenisa znaju zasto ce uvijek biti omrazen

Komentiraj...
Vidi sve komentare