To je to što me zanima!

Dok je Modrić tu, trajat će i najveća generacija. I odzvanjat će 'Luka, Luka' u svakom kutku

Kako ga ne bi zazivali i htjeli kad čovjek s 39 godina igra kao da mu je 25, kad je prvi u presingu, oduzima lopte, presjeca, juri gore-dolje, zabija... I u poluvremenu daje upute Luki Sučiću, poput trenera, mentora. Da, sve je to Modrić
Vidi originalni članak

Joj, svaka vam čast na takvom sinu! I puno vam sreće želim, govorila je jedna žena Radojki Modrić, Lukinoj majci, dok su ona i njezin suprug Stipe čekali podno Opus Arene da njihov sin, ponos nacije, završi fotografiranje i autograme s obožavateljima. Koji su tu u svakoj prilici, u svakom gradu, svakom kutku Zemlje. Ovaj put, u Osijeku, nakon što je dva sata prije 39. rođendana zabio gol za pobjedu Hrvatske nad Poljskom 1-0, imao je strpljenja za sve. Okružen tjelohraniteljima, i svojima i HNS-ovima, slikao se sa svima pa s roditeljima otišao automobilom na obiteljsku proslavu. Momčadski je autobus otišao bez njega, ispratili su ga povici "Luka, Luka!"

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Koji sat ranije, 12.000 navijača pljeskom je ispratilo "vatrene" s terena, a onda je krenulo "Luka, Luka!" Kao i više puta tijekom utakmice. Kapetan se izdvojio od suigrača i mahnuo prema svim tribinama te slavodobitno stisnuo šake.

Potom se iz svlačionice začuo pljesak. Pa drugi, pa treći, pa ovacije i skandiranje... "Luka, Luka!" Torta je čekala slavljenika, a ubrzo se ondje uputio i konobar noseći točena piva. Nek' se nađe...

- Rekao je dečkima u svlačionici da je pred njima velika budućnost, ali ja dodajem: uz Luku! Ta generacija, najveća u povijesti, polako odlazi, žao mi je, ali to je prirodno, ali sretan sam što je Luka i dalje s nama - otkrio je izbornik Zlatko Dalić.

I prije polaska na stadion, stotinjak navijača čekalo je igrače ispred hotela. Žamor, iščekivanje, pa oduševljenje. "Luka, Luka!"

U toj masi bili su i stranci u Modrićevim dresovima, a i poljski navijači tražili su Luku, vrebali njegov pogled kamerama mobitela.

I dan prije, kad je na Opus Arenu stigao bus s igračima na trening, okupila se nekolicina djece. Koja je tražila samo njega, koja je dozivala samo "Luka, Luka!"

Ma kako i ne bi! Kako ne bi kad čovjek s 39 godina igra kao da mu je 25, kad čaroliji koju oduvijek ima i iskustvu koje je stekao dodaje nevjerojatnu količinu trke, borbenosti, agresivnosti, prvi je u presingu, oduzima lopte, presjeca, juri gore-dolje... I u poluvremenu daje upute Luki Sučiću, koji ulazi u igru, poput trenera, mentora. Da, sve je to Modrić.

I dok ta ruska generacija polako odlazi sa scene, ona će biti 'živa' dok god je na terenu, u kockastom dresu, njezin brend, zaštitni znak. Dok god igra Luka Modrić.

- Ne znam hoću li doći do 200 utakmica za reprezentaciju, idemo jednu po jednu. Najvažnije je da se ja dobro osjećam, a do koje brojke ću doći, vidjet ćemo - rekao je nakon trijumfa nad Poljacima, što mu je bio 180. nastup u kockastom.

I Dalić i suigrači i navijači svoje su još jedanput rekli. "Luka, Luka!"

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Dee Lokk 09.09.2024.

    .Postaje odvratan...starac, ne moze vise ozbiljno trcati puno minuta..........Svaki clanak o Poniju završava s istih 10-ak recenica........

  • Puno volim Hrvatsku 09.09.2024.

    Hvala Luka i nemoj prestat igrat barem do 2026 i svjetskog.

  • SiLaa 09.09.2024.

    Ajme kol'ko hvalospjeva zbog jednog dobrog gola ..dobar je Luka ali ovo je previše...

Komentiraj...
Vidi sve komentare