To je to što me zanima!

Dinamu su preko noći drastično porasle šanse da prođe u iduću fazu LP-a! Što kaže statistika?

Prvih osam u Ligi prvaka ide izravno u osminu finala, oni od 9. do 24. mjesta razigravat će u šesnaestini, a "modri" su trenutačno na 22. mjestu. Malo im nedostaje da se i uguraju iznad crte i po vjerojatnosti prolaska
Vidi originalni članak

Dinamo je nakon 24 godine pobijedio u gostima u Ligi prvaka, potvrdio najavu Nenada Bjelice da ga novi remi nakon onoga s Monacom ne zanima i umjesto borbe za popravak dojma, kako je to izgledalo nakon neprihvatljivog poraza 9-2 od Bayerna u prvom kolu, preskočio isti taj klub na ljestvici i doveo se u priliku razmišljati o prolasku u drugi krug elitnog Uefina klupskog natjecanja.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Koliko će mu bodova trebati da se dokopa mjesta u Top 24 i igra za mjesto u osmini finala? Daleko je još kraj, ostalo je pet kola i Dinamo tu ima tri vrlo jaka protivnika (Borussia Dortmund, Arsenal i Milan) uz dva protiv kojih će se moći nadati i pobjedi, Slovanu iz Bratislave i Celticu.

Prema izračunima specijalizirane hrvatske stranice Football Meets Data, najizgledniji scenarij za 24. mjesto je devet bodova (48 posto), nakon toga je deset (31 posto), a moguće je i da se uđe i s osam (18 posto) i sedam bodova (1 posto). No "modri" se ne smiju previše uzdati u manji broj bodova s obzirom na lošu gol-razliku. Dakle, izgledno je da će, ako pobijede i Slovan i Celtic, gotovo sigurno biti unutra.

A baš su statistički izračuni pobjedom u Salzburgu dali "modrima" bitno veće šanse da ostanu u natjecanju nakon ligaške faze. Prije ove utakmice hrvatski prvak bio je na svega 20 posto, a s ova tri boda skočio je na čak 43 posto i na 26. je mjestu po tom kriteriju! Za izravan plasman u osminu finala, a za to treba biti među osam i vjerojatno skupiti 15-16 bodova, s 0,4 posto šanse su skočile na dva posto.

Na još jednoj, možda i važnijoj ljestvici Dinamo stoji odlično. S nova dva boda za koeficijent u borbi za izravan plasman u Ligu prvaka dogodine "modri" su se odvojili od Šahtara, Salzburga, Olympiacosa, Crvene zvezde i ostalih. Ispred je samo škotski Rangers koji u prvenstvu zaostaje šest bodova za vodećim Celticom i Aberdeenom. Naravno, i Dinamo bi za to prvo morao biti prvak svoje lige, a tu mu Hajduk bježi četiri boda.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • arow 24.10.2024.

    Kaze da su vecinom čudno gubili

  • etoga 24.10.2024.

    Steta da Monaco nije pao..

  • Palmanova 24.10.2024.

    Neki kazu slabi Salzburg.ali u kvalama za LP su izbacili jaki Twente.obje tekme sam vidio.sad Twente je uzeo bod kod Man Utd-a.Man Utd je uzeo bod kod jake Aston Ville,jaka Aston Villa je pobijedila jaki Bayern .isti Bayern je dobio jaki Stuttgart 4-0,jaki Suttgart je dobio jaki Juventus u Torinu itd.tako mozemo isto racunati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare