To je to što me zanima!

Dinamova vlada danas ima novi sastanak. O smjenama ni riječi

Predsjednički mandat Mirka Barišića traje do ožujka 2024. godine, a sve je izglednije kako čelni čovjek Dinama do tada ne želi izgubiti svoj utjecaj i moć u klubu...
Vidi originalni članak

U Maksimiru će se danas (od 17 sati) održati još jedan sastanak izvršnog odbora Dinama koji će raspravljati o raznim aktualijama oko Dinama. Jasno, glavna tema bit će novi Statut kluba, ali "izvršnjaci" će lamentirati i o dosadašnjim rezultatima, svemu što "modre" čeka tijekom zimskog prijelaznog roka. 

POGLEDAJTE SAŽETAK: Varaždin - Dinamo 1-1

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Izvršni odbor Dinama broji 13 članova, a uz predsjednika Mirka Barišića tu su još Ante Todorić, Damir Najmenik, Dragutin Kamenski, Dubravko Skender, Ivan Nauković, Ivica Cvitković, Karl Heinz Truskaller, Milivoj Novak, Nikola Hanžel, Većeslav Bergman, Jakov Gogolja i Vladimir Gašparović.

Opet, kao i na zadnjoj sjednici treba očekivati dolazak članova uprave (Vlatka Peras, Darko Podnar i Danijel Tomačić) i Nadzornog odbora (Ognjen Naglić, Saša Pavličić-Bekić i Zdenko Kačić). Ali o njihovoj mogućoj smjeni ne mogu raspravljati jer nemaju legitimitet, još se čeka odluka Gradskog ureda za opću upravu o rujanskoj skupštini i svim njenim odlukama. Struja Damira Zorića smatra da kvoruma nije bilo.

 

Mirko Barišić još je poslije famozne skupštine u ožujku najavio kvalitetniji i bolji statut koji bi značio i demokratski iskorak Dinama. Brzo je oformljena radna skupina na čelu s prof. Vladimirom Gašparovićem koja je nakon gotovo šest mjeseci donijela prijedlog novog statuta, no ta se priča pomalo iznenađujuće nije našla na dnevnom redu zadnje skupštine.

Prema tom prijedlogu nova bi skupština kluba brojala bi 60 članova; njih 28 bili bi birani na općim izborima svih članova kluba, drugih 28 birao bi izvršni odbor, trojica bi stigla od strane sponzora, a jedan bi bio predstavnik Grada Zagreba. Čini se kako se Barišić i društvo ne slažu s brojkom od 28 članova koja bi se birali na izborima, sadašnja bi garnitura na taj način mogla izgubiti moć u klubu.

Današnji dan ne bi trebao donijeti nikakve "tektonske poremećaje" u klub, niti konačna rješenja, bit će to klasično "tresla se brda, rodio se miš". Aktualna garnitura predvođena predsjednikom Barišićem (kojem mandat istječe u ožujku 2024.) tražit će nove izmjene i dopune prijedloga Statuta, sve je jasnije kako "presidente" do kraja svog mandata nema namjeru izgubiti moć u klubu. Ili ćemo se svi skupa danas - iznenaditi.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 06.11.2023.

    Izgleda da Jakir trpa Perasku da ima toliko kredita!!

  • TimbTomb 06.11.2023.

    Ajmooooo boysi šeratonci vratite šimića tzzzz bolje udrite direktno na upravu koja unistise klub

  • TimbTomb 06.11.2023.

    Samo da se veceres raspadne ta nesposobna uprava. Ti nebi znali ni cistacku kolonu voditi. Do proljeca ce klub totalno unistiti i onda nek mi prica neko da je Mamic kriminalac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare