To je to što me zanima!

Dinamov junak kao lik iz crtića: Najveća enigma spasila Jakira

Kao animirani lik Captain Tsubasa, koji se od školskog igrališta probio do potpisa za Barcelonu, Takuro Kaneko probio se do Europe. Svi ga vole, a protiv Lokomotive je u 97. zabio prvijenac u HNL-u
Vidi originalni članak

Navijači Dinama dobili su novog junaka - Takura Kaneka. Dinamovi grafičari odmah su se poigrali, pa Takura Kaneka nakon pobjede protiv Lokomotive usporedili s Tsubasom Oozorom. Riječ je o fiktivnom liku i glavnom protagonistu japanskog crtića "Captain Tsubasa", koji se u Hrvatskoj emitirao početkom 2000-ih i zvao se "Gol".

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Spomenuta animirana serija prati Tsubasin put od školskog igrališta do japanske reprezentacije pa odlaska u inozemstvo i potpisa za Barcelonu. Serija je nastala kao promo materijal za Svjetsko prvenstvo 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji.

Takuro Kaneko ljetos je stigao u Maksimir, dugo čekao priliku, pa oduševio u zagrebačkom derbiju protiv Lokomotive. Zabio i asistirao u velikom preokretu “modrih”, svojom predstavom vjerojatno spasio Sergeja Jakirovića. I zaslužio više minuta u nastavku sezone. 

'Šuriken iz Saitame' cijelo je ljeto najveća enigma ovog Dinama. Suigrači nam ga uvijek hvale, svi o njemu pričaju u superlativima, ali Kaneka nikad nema na terenu. Veliki problem u cijeloj komunikaciji je jezik, Kaneko slabo barata engleskim, hrvatski naravno nimalo ne razumije. I Dinamov Japanac "živi" uz prevoditelja.

Ipak, svojim igrama može pomoći ovoj momčadi. Kaneko je bio jedan od najboljih igrača u pobjedi (4-1) protiv Ponikva, iako zagrebački niželigaš ne može biti nikakav pokazatelj o nogometnim kvalitetama 26-godišnjaka iz Saitame. Ipak, neki se ni tada protiv Ponikva nisu naigrali, Kaneko je barem zabio. 

Dinamov Japanac u svojih osam nastupa i 320 službenih minuta na svom kontu ima dva gola i jednu asistenciju. Identično kao Dario Špikić u 15 nastupa i 963 odigrane minute. A Menalo u devet nastupa i 327 minuta nema ni gola ni asistencije. Japanac je dugo čekao svoju priliku, protiv Lokomotive je možda spasio i Sergeja Jakirovića i cijelu Dinamovu sezonu. A vjerojatno dokazao treneru da zaslužuje koju minutu više...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GNK Dinamo (@gnkdinamo)

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 31.10.2023.

    Da li bi uzeo naše državljanstvo možda,zna li se štogod?

  • Doktor Kongo 30.10.2023.

    2002.?? Pa to se gledalo na talijanima prije 150 godina..

  • fernandes11 30.10.2023.

    sad mu treba prvi sastav, oslobodio se, a najbolje je krilo koje dinamo ima, odmah sam to rekao

Komentiraj...
Vidi sve komentare