To je to što me zanima!

Dinamo u Koprivnici: Stoperi se uigravaju za Skoplje, prilika i nekim igračima iz drugog plana

Ante Čačić danas će odmarati neke pojedince, 'modrima' je ključ sezone utakmica i Skoplju. Odmor bi tako mogli dobiti Ademi, Ivanušec, Špikić, Petković..., a Ljubičić se vratiti u sredinu terena...
Vidi originalni članak

Dinamo večeras (21 sat, MAXSport 1) gostuje u Koprivnici, pred Zagrepčanima je četvrta službena utakmica sezone. Nogometaši Ante Čačića za sada ne briljiraju, Dinamo igra "toplo-hladno", vrijeme je da "modri" odigraju jednu pravu utakmicu u kojoj će dominirati od prve do zadnje minute i u kojoj svojim navijačima neće priuštiti nove glavobolje.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trener Dinama najavio je kako će u Koprivnici priliku dobiti i neki igrači s manjom minutažom u dosadašnjem dijelu sezone, a takvih u Dinama ima jako puno. Ante Čačić do sada je u manjoj mjeri koristio usluge Ristovskog, Lauritsena, Štefulja, Bočkaja, Baturine, Gojaka, Menala, Tolića, Marina, pa čak i Oršića. I mnoga od tih lica vidjet ćemo večeras na "Apašu".

Prilično je jasno da će stoperski tandem činiti Dino Perić i Rasmus Lauritsen. Uostalom, to su i jedina dva zdrava stopera Dinama, pa će Ante Čačić vrlo vjerojatno iz "B pogona" u prvu momčad povući Emira Dilavera. Baš ta zadnja linija zadaje Dinamovom treneru najveće probleme, zbog ozljeda su van kadra B. Šutalo, J. Šutalo i Theophile.

Rasmus Lauritsen i Dino Perić od prve će minute zaigrati i u utorak u Skoplju, pa će taj stoperski tandem Čačić testirati i danas. Baš taj dvojac bio je u pogonu i u Superkupu protiv Hajduka, tada je to izgledalo dosta dobro. I čudi što Lauritsen poslije te utakmice više nije bio u pogonu, no sad je pred njim vrijeme dokazivanja. U Koprivnici, pa Skoplju, a onda i po drugim terenima dok se ne vrati Josip Šutalo.

Na desnom boku opet bi trebali gledati Stefana Ristovskog, dok je na lijevoj strani "borba" između Bočkaja i Štefulja. Ante Čačić želi "vratiti" Bočkaja u formu, za to mu trebaju utakmice, dok je Štefulj i dalje zadnja opcija Dinama na toj poziciji. Velikih će promjena biti i u vezi. Na "odmor" će Ademi ili Mišić, u sredini terena bi opet (kao i 23 minute protiv Lokomotive) mogao zaigrati Ljubičić.

No, Ante Čačić bi mogao odmoriti još neke prvotimce, najvjerojatnije nekoga iz trojca Špikić - Ivanušec - Petković koji su sve tri utakmice počeli od prve minute. Tu se otvara pozicija za Baturinu, Tolića ili Gojaka (umjesto Ivanušeca), svakako Oršića koji će početi na svom lijevom krilu. I koji je najveći predmet rasprava dosadašnjih poteza Ante Čačića.

Zaigra li Dinamo (očekivano) s jednim napadačem večeras, od prve minute bi mogao priliku dobiti Josip Drmić, dok na desnom krilu Luka Menalo i dalje ima prednost ispred Antonija Marina. Zagrepčani u svakom slučaju moraju od prve minute tražiti put do pobjede, a s nova tri boda podići atmosferu u svojoj svlačionici prije novog europskog ispita. I odlaska u Skoplje.

Dinamo (4-3-3): Livaković - Ristovski, Lauritsen, Perić, Bočkaj - Baturina, Mišić, Ljubičić - Menalo, Drmić, Oršić.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • Palmanova 23.07.2022.

    dobra postava ,jedini zalutali je Ristovski.ali za Slavena ce i on biti dovoljan.za Shkupi nek proba s Emreliem ako je zdrav

  • Antitovar *_957 23.07.2022.

    Ajmo Dinamo !

  • Mata10 23.07.2022.

    Mogao bi se malo i Livaković "odmorit".

Komentiraj...
Vidi sve komentare