To je to što me zanima!

Dinamo je tvornica talenata! 'Modri' pri europskom vrhu po zaradi od prodaje igrača...

Dinamo je među deset klubova s najprofitabilnijim poslovanjem u Europi prema CIES-u, koji je u obzir uzimao posljednjih deset nogometnih sezona. Na vrhu liste je Benfica koja je u profitu od čak 732 milijuna eura
Vidi originalni članak

Dinamo je godinama među najuspješnijim europskim školama nogometa i među najuspješnijim klubovima kada pričamo o prodaji igrača. Na Maksimiru su stasali Luka Modrić, Joško Gvardiol, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Dominik Livaković, Josip Šutalo... Redom nositelji hrvatske nogometne reprezentacije, a nisu jedini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

A prema podacima CIES-a, istraživačke grupe koja je dio Međunarodnog centra za sportske studije smještenog u Švicarskoj, Dinamo je među deset klubova s najprofitabiljnijim poslovanjem u Europi, prenosi poznata stranica '433'. CIES je u obzir uzimao posljednjih deset nogometnih sezona, a na vrhu njihove ljestvice nalazi se Benfica, koja je u profitu 732 milijuna eura kada se zbroji razlika od svih ulaznih i izlaznih transfera kluba.

RASPRODAN I JUG Dinamo rasprodao stadion za posljednju utakmicu sezone

Na drugom je mjestu, uz veliki zaostatak u odnosu na Portugalce, smješten Ajax (plus 434 milijuna eura), a na trećem mjestu je Monaco (plus 421 milijuna eura). 

KLUPA JE SIGURNA Dinamo je završio nagađanja, a 'Profa' sve odobrio: Idemo dalje

Dinamo je na desetom mjestu liste s dobiti od 253 milijuna eura. "Modri", kao i mnogi drugi klubovi s liste, "žive" od prodaje igrača. Ne kupuju igrače za tako velik novac kao što ih prodaju, već ih razvijaju pa prodaju u druge europske klubove. 

Ovo je još jedan pokazatelj kako je Dinamo među najboljima u Europi kada pričamo o razvoju i prodaji igrača, a klub se nada nastaviti takav trend. Martin Baturina (21) trenutačno je najsjajniji dragulj u Dinamovom izlogu, vrijedan 18 milijuna eura prema Transfermarktu. Hrvatski prvak teško će ga zadržati ovog ljeta u svojim redovima. 

Idi na 24sata

Komentari 61

  • the.king 25.05.2024.

    jos samo da je stadion

  • Lyon & klubić 7:1 25.05.2024.

    Bitno da mi finaliste lige prvaka dilamo okolo za kikiriki a dovodimo gerijatriju

  • DZxxxx 25.05.2024.

    Neki dan ste pisali da je situacija u Dinamu teška i da Zeko mora po kredit u banku.Pa gdje su milioni od tih uspješnih prodaja ? To objasnite ….

Komentiraj...
Vidi sve komentare