To je to što me zanima!

Dinamo je skočio na ljestvici za izravan plasman u LP! Ali šanse za drugi krug dodatno mu pale

"Modri" su remijem protiv Monaca zaradili 700.000 eura i odvojili se od Šahtara na ljestvici za direktno mjesto u ligaškoj fazi iduće godine. Bod protiv kluba iz Ligue 1 loše je utjecao na statističke šanse za prolazak
Vidi originalni članak

Dinamo nije uspio pobijediti Monaco na Maksimiru iako je bio vrlo blizu tome, ali za utjehu mu ostaje činjenica da je pokazao da se može nositi s vrhunskim europskim momčadima nakon epske blamaže u prvom kolu od Bayerna (koji je pak izgubio kod Aston Ville). Ne manje važno, na račun će mu sjesti i Uefina premija za remi od 700.000 eura.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Da je ostalo 2-1, "modri" bi zauzeli 24. mjesto na ljestvici Lige prvaka, posljednje s momčadima koje imaju tri boda zbog najlošije gol-razlike. Ovako su pali na 28. mjesto, iznad osam sastava koji nakon dva kola nemaju ni boda: Leipziga, Girone, Sturma, Milana, Zvezde, Salzburga, Slovana i Young Boysa.

Raspored hrvatskom prvaku u iduća dva kola donosi gostovanja upravo kod Salzburga i Slovana koji se nikako nisu proslavili. Iz te dvije utakmice morat će osvojiti barem tri ili četiri boda kako bi se imao čemu nadati u nastavku natjecanja. Pogled na onu drugu tablicu koja je vrlo važna za maksimirski klub, pak, ulijeva optimizam.

Dinamo je dobio dodatan bod na ljestvici koeficijenata pa se tako odvojio od Šahtara za jedan, a Salzburga za tri boda u borbi za izravan plasman u Ligu prvaka iduće sezone. Vodeći na toj ljestvici sa šest bodova više je Rangers koji u Europskoj ligi dočekuje Lyon. Dobro su Dinamu došli porazi Šahtara, Salzburga i Crvene zvezde ovaj tjedan.

Direktno mjesto u ligaškoj fazi očekuje klub koji osvoji svoje nacionalno prvenstvo, pa sve to treba uzeti s rezervom, ali Dinamo je u ovom trenutku u stanju da kao drugoplasirani ima u džepu završno kolo kvalifikacija iduće ljeto, kao što je na koncu imao i ove sezone.

Što se Dinamovih šansi za nastavak natjecanja tiče, one su nakon drugog kola pale na svega 20 posto, uz 0,4 posto šanse za plasman među osam najboljih i izravnu kartu za osminu finala. Prije početka natjecanja "modri" su imali 35 posto šansi za ostanak u natjecanju prema Elo modelu stranice Football meets data, a nakon blamaže u Münchenu 25 posto. Salzburg i Bratislava prilika su da taj postotak poraste.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Špika velemajstor 03.10.2024.

    To uopće sad nije bitno. Mogu se ljubomorni magarčići sprdati koliko hoće, a li to samo još više dokazuje njihovu nemoć i jal. Blagajna će biti prepuna i treba se pripremati za drugu LP i kupiti nekoliko kvalitetnih pojačanja, a neke poluigrače sterati. I ovako ćemo zaraditi preko 30 milja, a da ne pričamo kolko dodatno vrijede Baturina+Sučić.

  • Realan2024 03.10.2024.

    Dinamo u jednoj utakmici zaradio koliko Hajduk prodavši pola ekipe u prijelaznom roku

  • KAJ DA 03.10.2024.

    Vjerujem u ovaj Dinamo pod Bjelicinim vodstvom...U nastavak LP na proljece i 1.mjesto HNL-a...Dinamo ima odlican roster i igrace...Sve drugo bi bilo veliko iznenadjenje..

Komentiraj...
Vidi sve komentare