To je to što me zanima!

Dinamo bi sljedeće sezone mogao izravno u Ligu prvaka!

Dinamo je razbio Qarabag i plasirao se u Ligu prvaka, a svaki bod bit će zlata vrijedan jer bi sljedeće sezone mogli izbjeći žrvanj kvalifikacija i izboriti izravan plasman u LP
Vidi originalni članak

Dinamova europska sezona prethodnih sezona počinjala je već u srpnju. Odmah na samom početku sezone, bez pravih utakmica i praktički direktno s priprema, 'modri' se odmah moraju upustiti borbu za Ligu prvaka i milijune eura koje donosi plasman u isto natjecanje. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Unatoč sjajnim rezultatima u Europi posljednjih godina, hrvatski prvak se do ove sezone morao probijati kroz kvalifikacije. Sanjali su što lakši put do Lige prvaka, a ove sezone konačno je stigla i nagrada za sjajne uspjehe svih ovih godina. 

Zahvaljujući nekoliko rezultata koji su se poklopili, Dinamo je ove sezone direktno ušao u play-off i to objeručke iskoristio. Razbili su Qarabag s ukupnih 5-0 i plasirali se u novo izdanje Lige prvaka, a sljedeće sezone mogli bi se izravno plasirati u najelitnije europsko natjecanje! 

Za to se moraju poklopiti tri stvari. Prvo i najvažnije, Dinamo mora osvojiti HNL. Osvajač Lige prvaka u sezoni 2024/2025 mora se kroz prvenstvo plasirati u LP te hrvatski prvak na kraju sezone mora imati najveći koeficijent od svih prvaka država koji nemaju direktnog predstavnika u Ligi prvaka. U tome segmentu najuspješniji je Rangers s koeficijentom 52.000, dok je Dinamo drugi s 42.000.

Svaki bod u ovosezonskom izdanju Lige prvaka bit će od krucijalne važnosti našem klubu kako bi podebljao svoj koeficijent i tako zadržao nadu o izravnom plasmanu. I izbjegao žrvanj iscrpljujućih kvalifikacija.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • medenii 28.08.2024.

    a ako celtic bude prvak? ako rangersi budu prvaci? daj nam malo bolje to objasni kad vec ides pisati

  • brkica29 28.08.2024.

    ma kaj ste vi ludi s zom ligom prvaka.. to je za luzere, a kad budemo na Maksimiru igrali protiv Real Madrida na jugu budu fritule prodavali po akcijskoj cijeni

  • ferata 28.08.2024.

    kako znate da će agregat biti prvi u HNL ove godine ?To je uvjet za ligu prvaka zar ne? Ili ste već kupili prvenstvo i ove godine

Komentiraj...
Vidi sve komentare