To je to što me zanima!

Debitirao u MLS-u s 14 godina i ispisao povijest sporta u SAD-u

Cavan Sullivan postao je najmlađi debitant u povijesti MLS-a, a u Americi briljira i hrvatski napadač Petar Musa koji je zabio deveti gol u osam nastupa za FC Dallas
Vidi originalni članak

Philadelphia Union pobijedila je New England Revolution 5-1, a u toj utakmici MLS je dobio najmlađeg debitanta u povijesti. Riječ je o Cavanu Sullivanu (14) koji je ušao u igru u 85. minuti s 14 godina i 293 dana. Rekord je tako poboljšao za 13 dana, a do sada ga je držao Freddy Adu (35), koji je u travnju 2004. godine debitirao s 14 godina i 306 dana.

ESPN navodi kako je mladi Sullivan najmlađi sportaš uopće koji je nastupio u nacionalnim sportskim ligama, MLS-u, NBA-u, NHL-u, NFL-u, WNBA-u ili MLB-u od 1970. godine.

Najpoznatiji nogometni insajder Fabrizio Romano otkrio je da je Sullivan već na radaru nekoliko europskih velikana, a prvi u redu je Manchester City, koji prati razvoj ofenzivnog veznjaka. Engleski klub navodno je već "zakapario" veznjaka, a momčadi bi se trebao priključiti kada napuni 18 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sullivanovi roditelji su igrali nogomet, a prije četiri godine su sina priključili akademiji Philadelphia Uniona. Profesionalni debi za drugu seniorsku momčad imao je u ožujku u MLS-ovoj razvojnoj ligi.

Union nije potvrdio detalje o Sullivanovu odlasku u City, ali mladi nogometaš je rekao da je uključenost mančesterskog kluba u posao pridonijela odluci da potpiše ugovor s klubom iz Philadelphije. Sullivanov brat Quinn (20) također je nogometaš i već četiri godine igra za prvu momčad Uniona. Na postignuću mu je čestitao i sam Adu, koji je do sada držao rekord. Adua će se sigurno sjetiti igrači videoigre Football Manager jer je upravo Ganac bio jedan od najvećih "wonderkidova" FM-a.

"Velike čestitke Cavanu Sullivanu na njegovu rekordnom debiju. Teško je oboriti taj rekord i on je uspio. Bravo i sretno", napisao je Adu.

Musa nastavlja zabijati

Dallas je pobijedio Austin 3-1 u utakmici MLS-a odigranoj u noći sa srijede na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu, a ponovno je briljirao Petar Musa (26). Paul Arriola doveo je Dallas u vodstvo u 10. minuti, a Gyasi Zardes izjednačio je šest minuta kasnije. Na novi pogodak čekalo se do drugog poluvremena.

Hrvatski napadač u 51. minuti podigao je loptu kako bi prošao Owena Wolffa na rubu kaznenog prostora. Vezni igrač Austina zaustavio ju je rukom i glavni sudac je dosudio kazneni udarac. Musa je preuzeo izvođenje, ali mu je golman Brad Stuver obranio. Međutim, s obzirom na to da je Stuver prerano izašao s crte, dosuđeno je ponavljanje penala.

Musa je u drugom pokušaju izabrao drugu, desnu stranu te je doveo Dallas u vodstvo. Hrvatski nogometaš potom se unio jednom od suparnika u lice, što je, čini se, bio nastavak ranijeg verbalnog sukoba. Suigrači i suparnici su ga razdvojili.

Naguravanje se nastavilo, a sudac je poslije dodijelio izrani crveni karton napadaču Austina Sebastianu Driussiju zbog udaranja. Za konačnih 3-1 zabio je Marco Farfan u 74. minuti. Musa je u sjajno golgeterskoj formi i ovo mu je bio deveti pogodak u osam utakmica. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare