To je to što me zanima!

Debitirali u Ligi prvaka, a došlo ih gledati manje od 9000 ljudi!

Druga najmanja posjeta u drugom kolu Lige prvaka jest ona na Maksimiru na utakmici Dinama i Monaca (2-2) na koju je došlo 12.462 gledatelja. Međutim, to je već dublja priča u odnosu na Gironu koja je lani bila hit
Vidi originalni članak

Srijeda 2. listopada 2024. ostat će upamćena po brojnim sjajnim utakmicama u drugom kolu Lige prvaka, ali i po trivijalnom podatku koji se tiče posjećenosti.  Naime, Gironu je u debitanskom nastupu u Ligi prvaka došlo gledati 8752 gledatelja na stadion kapaciteta 14.624. Samo po sebi to ne bi bilo problematično da klubu iz Katalonije ovo nije debitanski nastup kod kuće u Ligi prvaka?! Drugim riječima, Girona je u prvom domaćem nastupu među elitom popunila 60 posto kapaciteta stadiona. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za usporedbu, Brest je kao drugog debitanta ove sezone u 1. kolu došlo gledati 14.518 gledatelja protiv Sturm Graza

Druga najmanja posjeta u drugom kolu Lige prvaka jest ona na Maksimiru na utakmici Dinama i Monaca (2-2) na koji je došlo 12.462 gledatelja, ali to je već dublja priča. 

Kao prvo, istočna tribina je na Maksimiru zatvorena još od potresa u Zagrebu, dok južna tribina (oko 4.000 mjesta) pripada gostujućim navijačima. Također, padala je jaka kiša, a maksimirski stadion nije baš ogledni primjer komfora i udobnosti što su primijetili i novinari iz Monaca kojima nije bilo lako objasniti zašto press-loža prokišnjava, zašto na istočnoj tribini nema gledatelja i zašto se Liga prvaka igra na ovakvom stadionu. 

Čak je na utakmicu Šahtara protiv Atalante, koja se igrala u Gelsenkirchenu (u Njemačkoj) došlo 21.636 gledatelja. Na svim ostalim stadionima u 2. kolu skupilo se najmanje po 20.000 gledatelja. Osim na Gironi i Dinamu.

Da se kratko vratim na Gironu, razlozi za tako malu posjetu vjerojatno leže i u potezima koje je klub ljetos napravio. Naime, Girona je prošle sezone oduševila nogometni svijet igrama u La Ligi, u kojoj su se dugo držali na samom vrhu zajedno s Real Madridom. Na kraju su pali na treće mjesto, ali izborili Ligu prvaka, a ljetos je uslijedio egzodus momčadi.

Otišli su Artem Dovbyk, Aleix Garcia, Pau Victor, Eric Garcia, Pablo Torre, Yan Couto, Savinho... Praktički svi ključni i najbolji igrači napustili su katalonski klub, a zamjene zasad nisu opravdale očekivanja. Girona je u prvenstvo krenula sa samo dvije pobjede u osam utakmica i trenutačno je 12. momčad La Lige s devet bodova u osam kola. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • PLAVI PAKAO 03.10.2024.

    bolje i pred 9000 debitirati nego Hajduk koji nikada nece debitovati pred nikime nit u jednom kupu za grupe 😂

  • NeispraniMozak 03.10.2024.

    I u toj kategoriji je naš veliki Dinamo svjetski rekorder...Naime, Gironu je došlo gledat 9% stanovnika grada, a naš klubić sa Rugomira 1.5%. Hajdukove brojke u HNL-u nećemo ni spominjat, jer nebi bilo fer. Hajduk je dimenzija više....Dajte dite materi, i Hajduku dajte da igra ligu prvaka svake godine, bez obzira bio zadnji ili prvi. HŽV !

  • Nabocana do bola 03.10.2024.

    to je pod normalno

Komentiraj...
Vidi sve komentare