To je to što me zanima!

Datome: Šarić može što želi; Sloukas: Hrvati nisu momčad

U Fenerbahčeu, koji je ovog tjedna u Euroligi pobijedio Cedevitu, igraju Talijan Datome i Grk Sloukas, koji su prepreka Hrvatskoj u olimpijskim kvalifikacijama
Vidi originalni članak

Protiv Ante Tomića igrao sam još otkako smo bili 16-godišnjaci, jako mi se sviđa kako igra, kaže Luigi Datome, talijanski reprezentativac iz Fenerbahčea, koji je u četvrtak u Euroligi igrao protiv Cedevite.

Datome i Talijani početkom srpnja u Torinu će biti domaćini kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Riju, na kojem će igrati i hrvatska reprezentacija.

- Prepuna je odličnih igrača, ali lani je podbacila na Eurobasketu. Osim Tomića, jako cijenim Bojana Bogdanovića, koji je izvrstan strijelac. Ne znam koji će Amerikanac igrati, ali tu je i Šarić, Bilan...

Posebno se osvrnuo na Darija Šarića, kojeg je ove sezone dobro upoznao u okršajima s rivalom Efesom.

- Vrlo je talentiran, ima sjajno tijelo za košarku, na terenu može sve. Fali mu iskustva, ali još je mlad i može postati jedan od najboljih europskih igrača - kaže Datome, koji će se odmah nakon završetka sezone priključiti reprezentaciji.

- Nema odmora, pa se nadam da ćemo svi biti zdravi i u kompletnom sastavu. Uz domaću publiku takvi imamo dobre šanse za plasman u Rio - zaključio je Datome.

Njegov suigrač Kostas Sloukas također će biti u Torinu. Grčka je, uz Italiju i Hrvatsku, najozbiljniji kandidat za to jedno mjesto koje vodi na OI:

- Hrvatska je vrlo dobra i ovaj turnir velik je korak za nju. Ima sjajnih igrača poput Tomića, Simona i Bogdanovića, ali ne igraju kao momčad, to je njihov problem - pogodio je Sloukas u srž agonije rezultata naših košarkaša.

I on za Šarića ima samo najbolje riječi.

- Ogroman je talent, budući NBA igrač, napreduje iz dana u dan, a vjerujem da će tako i nastaviti – smatra Sloukas.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • fellix 31.01.2016.

    Volio bih da nasi kosarkasi budu odlicni, osvajaju medalje...ali kao sto kaze shorty...... "otkad nema legende..., nema ni hrvatske kosarke" ....nazalost i za jednu i drugu tvrdnju...!!!

  • Danijel Zvijerac 31.01.2016.

    Shvatite vise da Tomic nije los, on u reprezentaciji nema playmakera i to je cinjenica... Zasto u Barceloni igra vrhunski i zasto je jedan od cijenjenijih centara Europe, ako je toliko los??

  • Chris_McCandless 31.01.2016.

    Nemoj se ni šaliti s Tomićem, u Barci i Hrvatskoj to nije isti igrač. Bilan je definitivno zaslužio biti prvi izbor za centra.

Komentiraj...
Vidi sve komentare