To je to što me zanima!

Dario Šarić: Ne treba mijenjati Repešu, jedan je od najboljih...

"Bolje je što manje mijenjati. Na SP-u nismo bili dobri, ali ne treba njega kriviti. On je jedan od najboljih naših trenera, vodio je velike momčadi u velikim utakmicama"
Vidi originalni članak

Ne znam tko će biti izbornik, ali to nije ni toliko bitno. Tko god bude izabran, mi igrači između sebe moramo dato sto posto i ozbiljno shvatiti svaku utakmicu, rekao je Dario Šarić nakon ždrijeba za Eurobasket 2015.

Smatra da reprezentaciji ne trebaju velike promjene, pa tako ni na klupi. Jasmin Repeša trenutačno službeno nije izbornik, a kao njegov nasljednik najčešće se spominje Aco Petrović.

- Bolje je što manje mijenjati. Na SP-u nismo bili dobri, ali ne treba njega kriviti. On je jedan od najboljih naših trenera, vodio je velike momčadi u velikim utakmicama, a dogodine imat ćemo uglavnom istu momčad, samo trebamo shvatiti da možemo učiniti korak naprijed - rekao je Dario, koji je Repeši zahvalan jer ga je zvao u reprezentaciju još kao 18-godišnjaka.

- Zvao me je na kvalifikacije za EP u Sloveniji, prvi mi je dao šansu. Teško mi je reći bi li me netko drugi zvao, ali u tom razdoblju sam imao problema s trenerima u Zagrebu - prisjetio se Šarić, koji smatra da je ždrijeb dobar.

- Skupina nije ni prelaka ni zabrinjavajuće teška. Grčka je dobra, dobila nas je ove godine. Slovenci su dugo u usponu, imaju sjajnu publiku i braću Dragić na parketu, uz Grke su najteži protivnik. Makedonci su 2011. bili hit, ali padaju. Gruziju smo u Sloveniji dobili u posljednjem napadu, a o Nizozemcima ne znam puno. Možemo biti prvi u skupini, a ova s kojom se križamo idealna je za prvog protivnika u nokaut-fazi. Trebamo stalno biti na sto posto da ne bude kikseva - zaključio je Dario.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • ToniMontana 11.12.2014.

    Repesa je katastrofalno vodio reprezentaciju i sve ostalo je glup divan

  • milan jovan i ostali dolje 10.12.2014.

    Ja se slažem sa Šarićem,Repeša je dobar trener al ne može on igrače npr. Tomića koji je više puta bio mvp eurolige natjerat da se trga za reprezentaciju i grb na dresu kad mu je na pameti samo lova.Tomić u košarci=Kopljar u rukometu=Lidija Horvat u ženskom rukometu(samo se ona kal tak trudi al nije za reprezentaciju).

  • mesuney 10.12.2014.

    to je istina, repeša je jedan od najboljih, iz cedevite izvlači više od maksimuma, jer njihova realnost bi bila svi porazi u euroligi, a neki oće perasovića koji sa valencijom koja je puno skuplja momcad i koja igra u lakšoj skupini ima isti omjer ko cedevita, a i iz hrvatske je na EP a i na SP izvukao maksimum, samo to nekada nije dovoljno, nije bilo dovoljno da se izbace europski prvaci i treći na svijetu, iako smo bili blizu

Komentiraj...
Vidi sve komentare