To je to što me zanima!

Danas je NBA zvijezda, a prije godinu dana nije imao za kruh

NA RUBU EGZISTENCIJE Jonathan Simmons (27) ne tako davno nije mogao uopće prehraniti djecu, nije imao za dnevne potrepštine. Mislio je odustati od košarke, a onda se sve okrenulo. Kao u bajci...
Vidi originalni članak

Jonathan Simmons je najveća košarkaška priča, a ne LeBron James - govorio je Earl Watson, jedan od onih koji je trenirao spomenutog Simmonsa.

Ovaj se košarkaš prije četiri godine prijavio na NBA draft, pa iako je odradio nekoliko treninga s raznim momčadima nije nigdje izabran.

Za momka koji dolazi iz zabačenih krajeva Houstona to je predstavljalo životnu prekretnicu - ostaviti se košarke o čemu je ozbiljno razmišljao i 'baciti' se u kriminal ili pokušati stvoriti vlastitu bajku.

Odrastao je bez oca, njegova samohrana majka neprestano je radila te brinula se o dva sina i dvije kćerke. Prije deset godina umrla mu je baka, a obitelj zajedno s njim proživljavala je dramatične trenutke. Život na rubu egzistencije.

Pored toga, imao je tri kćerke i bio nezaposlen. Majka LaTonya nagovarala ga je da se odluči za posao frizera, no on nije tako mislio. Prvo je sezonu odradio u amaterskoj ligi, pa je potom došao na ideju koja je sve preokrenula - odlučio je uložiti 150 dolara u svoju karijeru.

Platio je naknadu za probu u Austinu, podružnici velikih Spursa u D-ligi. Ubrzo je postao jedan od 60 prijavljenih koji je došao do cilja.

Danas je član San Antonio Spursa, a da bi stigao do tog ostvarenja morao je proći jedinstveni životni put, odnosno stvoriti priču koja može i mora služiti kao velika inspiracija.

Earl Watson za vrijeme teških životnih trenutaka bio mu je velika podrška. Kupovao mu je sportsku opremu i posuđivao novac kako bi Simmons mogao prehraniti svoju dječicu.

- Ako bude igrao u D-ligi, postat će MVP lige - rekao je Watson čelnicima Spursa koji su mu odlučili pružiti šansu nakon sjajnog nastupa u Ljetnoj ligi.

Slavni trener Greg Popovich smatra ga neustrašivim:

- Neustrašiv je. Podsjeća me svojim pristupom na Manua Ginobilija. Jednostavno, izađe na teren i natječe se. Ima nevjerojatne fizičke mogućnosti i razumije igru. Brzo uči, dobro radi i ima veliku priliku ostati u ligi godinama - smatra Popovich. 

U svojoj debitantskoj NBA sezoni pokazao je o kakvoj se igračini radi odigravši 55 utakmica. No, već u prvoj utakmici nove sezone Simmons je još jednom skrenuo pozornost na sebe. Postigao je 20 poena (rekord karijere), a stigao je zabljesnuti blokiranjem superzvijezda poput Curryja i Jamesa.

- Nikad nisam vjerovao da ću ovo doživjeti. Igrač sam Spursa i oni vole moj način igre i borbenost - riječi su junaka ove lijepe priče. Priče koja će vjerojatno spasiti još niz života, jer u svakodnevici bez prave motivacije nema uspjeha.

Dokaz leži u ovom čovjeku.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Toljaga_1 28.10.2016.

    Bar mu ime napišite kako treba...

  • Pretučeni_Bruno_Marić 27.10.2016.

    Ili košarka ili kriminal. Živjela nam Amerika

  • jmdelpotro 27.10.2016.

    Respekt doktore. Inače imu mu je Jonathon.

Komentiraj...
Vidi sve komentare