To je to što me zanima!

Damir Martin ostao bez finala samca pa najavio: 'Mislim da je moja veslačka priča završena'

Martin će tako nastupiti u finalu B koje je na rasporedu 3. kolovoza s početkom u 10.06 sati. To znači kako neće biti u borbi za medalje već za 7. mjesto
Vidi originalni članak

Hrvatski veslač Damir Martin nije se u četvrtak uspio plasirati u finale samca na Olimpijskim igrama u Parizu. Martin, kojem su ovo četvrte olimpijske igre, u svojoj polufinalnoj skupini bio šesti s vremenom 6:58.23, dok je najbrži bio Njemac Oliver Zeidler (6.35.77), drugi je bio nezavisni sportaš iz Bjelorusije Youheny Zalaty a treći Grk Stefanos Ntouskos.

Martin će tako nastupiti u finalu B koje je na rasporedu 3. kolovoza s početkom u 10.06 sati. To znači kako neće biti u borbi za medalje već za 7. mjesto.

Nakon utrke u intervjuu za HRT Martin je najavio kraj karijere

- Zahvalio bih se svima na podršci koju su mi dali. Prvoj trojci koji su ušli u finale skidam kapu, oni su drugi svijet. Jesu mlađi, ali neću se na to izvlačiti. Bio sam spreman, još sam spreman, ali došla su neka nova vremena, novi klinci su preuzeli vrh svjetskog veslanja. Nije lako kada spoznaš da je prošlo tvoje vrijeme. Zadovoljan sam početkom utrke, pogotovo prvih 500 metara, a onda sam na polovici utrke spoznao da ništa od finala i tu su me uzele malo negativne misli. Probat ću izvući još jednom maksimum u B finalu za što bolji rezultat. I sada sam dao sve od sebe, trenutno nisu baš pozitivne misli na pameti, veseli me puno toga što me čeka dalje u životu, ali mislim da je moja veslačka priča s ovim zaokružena i završena - rekao je Martin koji se nadao sretnom završetku.

- Možda sam previše filmova gledao s tim nekim, nerealnim super "happy endom". Kad iz blata i prašine dođeš ipak gore još na sam svjetski vrh. A ne mogu reći da nisam bio na svjetskom vrhu. Tako da, dugo sam i bio gore i pokušavao sam doći do tog zlata. Ali evo, u skifu je to ipak malo drugačija priča. Tu su igrači malo jači kako se kaže.

Iz prve skupine plasman u finale su osigurali Nizozemac Sinom van Dorp, Novozelanđanin Thomas McKintosh i Belgijanac Tim Brys

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Space Burek 01.08.2024.

    Baš djeluje ovako kao ljudina, odradio karijeru i sada kada je vidio da je vrhunac iza njega donosi ispravnu odluku. Mogao bi biti odličan trener.

  • nn33 01.08.2024.

    Treba mu naći ženu da ne bude samac.

  • kajgotzg 01.08.2024.

    Hvala na svemu do sada osvojenom...i znaš baš je lijepo kad čovjek shvati da je kraj....pogleć Modrića na kraju će navuć sve prptiv sebe..idi dostojanstveno...kapa do poda

Komentiraj...
Vidi sve komentare