To je to što me zanima!

Dalić objavio popis za Portugal i Škotsku. Ivanušec ispao, a Hajdukovom biseru pretpoziv

Trenutno je nekoliko igrača u procesu povratka na teren nakon ozljeda, pa ćemo pozorno pratiti situaciju u naredna dva tjedna i prema tomu reagirati, rekao je izbornik uoči ključnih utakmica u studenom
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija u studenome će loviti plasman u doigravanje Lige nacija. Vatreni su prije dva tjedna u Varšavi prosuli veliku prednost i priliku da već tada osiguraju play-off, ali Zlatko Dalić i njegovi izabranici i dalje imaju sve u svojim rukama.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vatreni se opet okupljaju sredinom studenog, a izbornik Dalić objavio je popis igrača za utakmice protiv Škotske (15. studenog, Glasgow) i Portugala (18. studenog, Split).

Popis hrvatskih reprezentativaca:

Golmani: Livaković, Kotarski, Ivušić, Labrović
Braniči: Gvardiol, Ćaleta-Car, Sosa, Šutalo, Jakić
Veznjaci: Modrić, Kovačić, Pašalić, Vlašić, Petar Sučić, Luka Sučić, Moro, Baturina
Napadači: Perišić, Kramarić, Petković, Budimir, Oršić, Pjaca, Pašalić, Matanović

Pretpozivi: Majer, Ivanušec, Pongračić, Erlić, Hrgović, Fruk

- Trenutno je nekoliko igrača u procesu povratka na teren nakon ozljeda, pa ćemo pozorno pratiti situaciju u naredna dva tjedna i prema tomu reagirati i donijeti odluke o eventualnim novim pozivima. Pritom ciljano nismo širili kadar igračima iz mlade reprezentacije pored onih koji su cijelu jesen s nama, kako bi U-21 reprezentacija imala što bolju situaciju uoči važnih utakmica protiv Gruzije - rekao je Dalić za stranicu HNS-a pa nastavio:

- Doveli smo se u dobru situaciju uoči posljednjeg okupljanja ove godine, a sada to trebamo iskoristiti i ostvariti postavljeni cilj, a to je plasman u četvrtfinale. Potpuni fokus je na utakmicu sa Škotskom u kojoj možemo osigurati prolazak, a onda ćemo razmišljati o Portugalu i utakmici u Splitu gdje nas pred punim Poljudom sigurno čeka spektakl - dodao je Dalić.

Izbornik je za ovu akciju pozvao tek trojicu stopera, Ćaletu-Cara, Gvardiola i Šutala. Pongračić i Erlić imali su problema s ozljedama i završili su na pretpozivu, ali Dalić se ipak nije odlučio na novo ime u obrani. Razlog leži u činjenici da na toj poziciji može zaigrati i veznjak Kristijan Jakić. 

Novost je ispadanje s popisa Luke Ivanušeca koji gotovo pa ni ne igra u Feyenoordu. Završio je na pretpozivu, kao i Lovro Majer se tek vratio nakon stanke zbog ozljede, a prvi put je pretpoziv dobio i bek Hajduka Šimun Hrgović (21). Iako je nominalno lijevi bočni, kod Gennara Gattusa igra na desnoj strani, a njegove dobre partije nisu promakle ni izborniku. 

Računica je jasna. Hrvatska će pobjedom protiv Škotske osigurati minimalno drugo mjesto, a ako slavimo i protiv Portugala u posljednjem kolu s barem dva gola razlike, možemo završiti skupinu na prvom mjestu. Naravno, to je u ovome slučaju manje bitno jer prvi cilj je plasirati se u četvrtfinale natjecanja u kojem smo prije godinu dana osvojili srebro. 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Pra&vica 28.10.2024.

    PRETPOZIV MAJERU ???? Pa tko je tu lud ????

  • Marson 28.10.2024.

    Dalić se totalno pogubio, gdje mu je pamet da zove čak 4 igrača iz trećeplasiranog klubiča iz HNL-a!

  • Marson 28.10.2024.

    Zašto trećeplasirana ekipa iz HNL-a ima čak 4 igrača u reprezentaciji Hrvatske??

Komentiraj...
Vidi sve komentare