To je to što me zanima!

Dalić: Fifa, Uefa... Nitko nas ne doživljava! Gdje je našao 8 minuta? Ja sam isključivi krivac

Kalkulacije? Na to ne možemo utjecati. Imali smo i Albaniju i Italiju do zadnje sekunde, žao mi je zbog navijača, razočaran sam zbog toga, rekao je izbornik nakon remija s Italijom
Vidi originalni članak

Izbornik "vatrenih" Zlatko Dalić teško je pronalazio riječi nakon remija s Italijom koji ga je vjerojatno izbacio s Europskog prvenstva u Njemačkoj. Zaccagna je zabio za izjednačenje u zadnjem napadu na utakmici, 98. minuti.

- Zadnja minuta Albanija, zadnja minuta danas, samo mogu dečkima čestitati na borbi, htijenju i žrtvi koju su pokazali. Nije ovo naš turnir - priznao je Dalić za HTV.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Primimo gol, imali smo situaciju u napadu, dogodio se faul, primimo gol kroz sredinu, igrač pogodi fantastično. To je tako moralo biti, a nadoknada i to, neću komentirati - dodao je izbornik.

Hrvatska je izgledala ozbiljnije, ali je i dozvoljavala Talijanima neke šanse u prvom dijelu. Dalić je kontrirao novinaru.

- Jesmo dobro izgledali, niste u pravu. Hrvatska je bila dobra prvo poluvrijeme. Imali smo taktiku da ne primimo gol u prvom dijelu, primili i od Španjolske i od Albanije. Dogovor je bio da čuvamo loptu i nismo primili gol. Sve je išlo po planu, zabili smo, vodili, promašimo dva penala, primimo u 95. i 98. minuti, tako je - rekao je Dalić.

Hrvatska još nije ispala s Eura, ali ovisi o drugim rezultatima.

- Na to ne možemo utjecati. Imali smo i Albaniju i Italiju do zadnje sekunde, žao mi je zbog navijača, razočaran sam zbog toga, zbog svih naših ljudi u Njemačkoj i pratili nas, 100.000 ljudi. Ovo je neuspjeh, nismo prošli grupu - zaključio je Dalić.

Sličnog raspoloženja bio je na konferenciji za medije sat vremena nakon utakmice.

- Čestitao bih svojim igračima na dobroj utakmici, velikoj borbi i htijenju. Mislim da su bili dobri. Naš plan je, s obzirom na prve dvije utakmice, bio da ne dozvolimo protivniku previše šansi. Gol nas je prelomio protiv Španjolske i Albanije. U drugom poluvremenu ušli smo u rizik i brzo nam se isplatilo. Ušli smo u kontrolu utakmice. Nažalost, 98. minuta i kaznilo nas je.

Možete li se očitovati na ovih osam minuta nadoknade? Igrači su bili nervozni na kriterij cijelo drugo poluvrijeme.

- Utjecao je sudac sigurno. Ne znam gdje je našao osam minuta. Uopće. Govorim to pet godina. Fifa, Uefa... Nitko nas ne doživljava, mi smo mali. Ne može biti osam minuta nadoknade. VAR je gledao minutu, izmjene... Kakvih osam minuta. Faul, prekidi... Ma, neću tražiti opravdanje u sucu. Imali smo sve u svojim rukama protiv Albanije pa primili gol. Žao mi je što Hrvatsku ne priznaju i ne poštuju. Mi igramo u 15 sati... Jesu li Njemačka, Italija, Španjolska, Portugal igrali u 15 sati? Rano smo igrali i protiv Maroka na SP-u. Nije ovo bio naš turnir. Želim se zahvaliti ovim navijačima. Došlo je 100.000 Hrvata u Njemačku. Svaka im čast, hvala im na tome. Tražit ću probleme u nama. Ne možeš ih primiti u 98. minuti. Ispucaj loptu... Pobjede i porazi, to je sastavni dio nogometa.

Zašto ste mijenjali Luku Modrića?

- Promašio je penal pa nakon dvije minute zabio gol iz igre. To je i ljepše, zabiti iz igre. Potrošio se u 80 minuta, dao je sve od sebe. Bio je preumoran. Htjeli smo osvježiti momčad. Ušao je igrač koji može zadržati loptu. Trebalo je svježine, trke, još više pokretljivosti.

Kakve su emocije nakon ovoga? Imamo još šanse ići dalje... Tješili ste Luku na terenu. Izgledalo je šokantno.

- Baš boli i boljet će još sigurno dugo. Nije lako. Kad sve pogledamo, saberemo sve, negdje ti da, a negdje ti uzme. Od onoga kad smo prolazili na jedanaesterce. Na kraju si 1-1 u svemu tome. Mi smo znali uživati u pobjedama. Moramo znati i ponašati se u teškim trenucima, biti dostojanstveni. Ja sam taj koji odgovaram i isključivi krivac što mi nismo prošli grupu. Hvala svima. Nije nas išlo i to je to.

Idi na 24sata

Komentari 96

  • Selo_malo 25.06.2024.

    Ček malo, pa zar nismo napravili isti propust kao i u prethodnoj utakmici sa Albanijom. Nikako shvatiti da nema opuštanja sve dok sudac ne odžviždi kraj. Ponavljanja istih postupaka uz očekivanje drugačijih rezultata je jedna od definicija ludosti (A. Einstein). A onda su nam svi krivi.

  • mislim 25.06.2024.

    Luka se nemjenja i kad samo stoji na terenu je opasniji za psihu protivnika i od Ivanušeca i Juranivića

  • dr evil 25.06.2024.

    E moj gospodine Daliču za vas UEFA i FIFA treba promijeniti pravila i dopustiti vam 11 igrača da povedete i to je to zamjene vama nisu potrebne

Komentiraj...
Vidi sve komentare