To je to što me zanima!

Dalić je imao skoro dvije minute da promijeni izvođača. Perišić je s Petkom razgovarao 37 sekundi

Izbornik tvrdi da je trebao pucati Perišić ili Majer, naljutio se na Petkovića, ali od kad je Oliver dosudio penal dok ga Dinamov napadač nije promašio, prošlo je 1:53 minute. Što se događalo u tom vremenu?
Vidi originalni članak

Semafor je pokazivao 77:05 minuta. Neumorni Lovro Majer, u stilu Nikole Jurčevića protiv Njemačke 1996. na Euru, pritiskao je španjolske igrače i u tom presingu presjekao loptu. Četiri sekunde kasnije Bruno Petković imao je loptu u nogama, Rodri ga je sapleo, a sudac Michael Oliver pokazao je na bijelu točku.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ivan Perišić, kapetan u tim trenucima, desetak je sekundi protestirao sucu što nije dao i crveni karton Rodriju, a Petković je još u padu zgrabio loptu u ruke i nije je ispuštao. S jasnom namjerom da puca jedanaesterac.

Kad je sat pokazivao 77:54 minute, Perišić je došao do Petkovića. Razgovarali su 37 sekundi, bez velike gestikulacije, nije se vidjelo ni prepiranje ni bodrenje, a kad je sat pokazivao 78:31 minutu, Perija se krenuo udaljavati od Petka, dok je Dinamov napadač fokusirano gledao loptu i čekao sučev znak. Nakon 79:02 minute opalio je loptu i Simon mu je obranio...

- Petković nije smio pucati penal jer je na njemu bio prekršaj. Nema isticanja ega, moraju se poštovati stariji igrači i to ćemo riješiti. Trebali su pucati Perišić ili Majer - rekao je Zlatko Dalić jutro nakon poraza od Španjolske 3-0.

Petković se, doznajemo, ispričao suigračima. Baš kao što je napravio i u listopadu, kada je nezaliječen igrao protiv Turske u kvalifikacijskom porazu 1-0 u Osijeku pa kasnije priznao:

- Odigrao sam 30-ak utakmica u Dinamu kad su mi rekli da ne bih trebao, a ja sam rekao da mogu. U toj želji da pomognem ponekad pretjeram i u ovom slučaju, moja je pogreška. Isključivo moja i preuzimam odgovornost za to. Vidio sam da se tražilo krivca, nagađalo kako su mi liječnici i treneri dopustili da igram, ali nagledao sam se suigrača, i u Dinamu i u reprezentaciji i u inozemstvu kad igrač nije po svim parametrima spreman, ali glava želi. U dosta slučajeva to ispadne dobro, ali kad ispadne loše, traže se krivci. U ovom sam slučaju ja jedini krivac!

Slično je preuzeo na sebe i u ovoj aferi penal. No, kako su, uz VAR provjeru, gotovo dvije minute prošle između trenutka kad je sudac Oliver dosudio penal i Petko istog časa uzeo loptu, do trenutka kad je pucao, jasno je i da su i izbornik i kapetan stigli reagirati.

Da mu je Perišić, kao kapetan, htio ukazati da je bolje da Bruno ne puca, to bi i napravio u 37 sekundi razgovora. Da je htio sam uzeti loptu i pucati, Perišić je mogao i to. Kao što je Dalić imao vremena reagirati i javiti igračima da Petko ne smije pucati, ako je već bio siguran da je to pogreška. Imao je skoro dvije minute.

Takve se intervencije trenera ili kapetana događaju u nogometu, iako sigurno narušavaju fokus i koncentraciju. I time bi Dalić preuzeo rizik da ispadne "cirkus" ako njegov izbor izvođača promaši. "Cirkus" je ispao i ovako, pretjeranom izbornikovom reakcijom na detalj iz 80. minute utakmice, kod vodstva Španjolske 3-0...

Idi na 24sata

Komentari 70

  • DZxxxx 17.06.2024.

    Neka Dalić jede majonezu , izgubio se ko izbornik . Pa nećemo valjda postat cirkus repka kao Srbija …

  • kuda_idu_divlje_svinje 17.06.2024.

    Jel se javio neki veći klub ili repka da ju je Dalić trenirao? Zna li se nešto o tome?

  • To Nika 17.06.2024.

    Gutač slogova, ako bog da, broji sitno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare