To je to što me zanima!

"Da tata nije bio igrač, ne bih ni pogledao vaterpolo"

Fran Paškvalin talentirani je mladi vaterpolist Mladosti koji je nastavio stopama oca Tomislava. Paškvalini nisu jedini takav 'obiteljski’ primjer
Vidi originalni članak

Drago mi je da je Fran sada u Mladosti, mom matičnom klubu, da je nastavio obiteljski kontinuitet, rekao je Tomislav Paškvalin.
Njegov sin Fran u nedjelju je odlučio derbi protiv Juga i donio Mladosti pobjedu sekundu prije kraja. Tomislav je dvostruki olimpijski pobjednik, za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 285 utakmica. Ljubav prema vaterpolu prenio je na sina, koji se bavio košarkom, a vaterpolo je počeo trenirati sa 15 godina.
- U kadetima Cibone trenirao ga je Dražen Anzulović, a u vaterpolo se prebacio jer je imao problema s koljenom. Pustio sam ga da se razvija, nisam se uplitao - kaže Tomislav. Potvrdio je to i Fran (24), iako priznaje da je u početku osjećao teret prezimena Paškvalin.
- Nije bilo lako, ali sada se više na to ne obazirem. Nikad me nije 'pilio’, da mi neki savjet, ali inače se drži po strani - kazao je Fran i dodao.
- Oduvijek sam u tom svijetu, a da nije tate, možda ne bih ni pogledao vaterpolo. Mislim da ni u košarci ne bih ostvario blistavu karijeru, a pitanje koliko bih i igrao zbog koljena. Tomislav je osvojio dvije zlatne olimpijske medalje, u Los Angelseu i Seulu. Nakon početaka u Medveščaku te posudbi u Šibeniku, očevim stopama u Mladosti krenuo je i Fran.
- Ma nisam ni izbliza na njegovu tragu, pa on je dvostruki olimpijski pobjednik, a meni bi bila čast da uopće dođem na Olimpijske igre. Stariji Paškvalin diplomirani je pravnik, a mlađi je i u tome krenuo očevim stopama.
- Studiram turistički menadžment, imam još godinu dana. Privodim to kraju.

OZREN BONAČIĆ PREPOZNAO JE I TOMISLAVA I FRANA
Tomislav Paškvalin vaterpolo je počeo igrati u Brodograditelju iz Betine, gdje ga je vidio Ozren Bonačić i pozvao u Mladost. Fran Paškvalin bio je dvije godine na posudbi u Šibeniku, a tražio ga je i Jug. Ovog ljeta prešao je u Mladost, nastavio očevim stopama, kod istog trenera kao i otac.

BLANKA I JOŠKO VLAŠIĆ
Joško Vlašić bio je vrhunski desetobojac. Blanka je svjetska prvakinja u skoku u vis, a na OI-u u Pekingu osvojila je srebrnu medalju.

ZLATKO I NIKO KRANJČAR
Zlatko Kranjčar jedan je od najboljih Dinamovih igrača u povijesti. Niko je reprezentativac, a na SP ga je kao izbornik vodio otac Zlatko.

DRAGO I TONČI GABRIĆ
Tonči Gabrić branio je za Hajduk u Ligi prvaka, a osvojio je i Hajdučko srce. Sin Drago vezni je igrač i danas jedan od najtalentiranijih u Hajduku.

ZLATKO I DUBRAVKO ŠIMENC
Zlatko Šimenc bio je vaterpolski i rukometni reprezentativac Jugoslavije. Sin Dubravko osvojo je vaterpolsko olimpijsko zlato u Seulu.

MARKO I ALEKSANDAR PETROVIĆ
Aleksandar Petrović bio je košarkaški reprezentativac Jugoslavije. Marko (17) igra u juniorima Cibone, Acinu bišvem klubu, s kojim je bio europski prvak.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare