To je to što me zanima!

Curry u bolnici nakon odlične večeri u kojoj je srušio Jamesa

Sjajni Curry u posljednjoj je četvrtini zabio nevjerojatnih 17 koševa i anulirao Jamesovih 14 te pokrenuo Warriorse koji sada u finalu imaju dvije meč-lopte...
Vidi originalni članak

LeBron James ipak ne može sam! Golden State Warriorsi pobijedili su 104-91 i poveli 3-2 u finalu NBA lige. A rasplet se kao u prošloj utakmici dogodio krajem treće i u četvrtoj četvrtini. I otkad se igra po ovom 2-2-1-1-1 formatu momčad koja bi pobijedila u petoj utakmici uvijek je osvojila naslov.

Iako je najbolji igrač ovog finala zabio 40, imao 14 skokova i 11 asistencija, što znači da je bio najbolji u tri statističke rubrike, nije bilo dovoljno. Ovaj put pripriječio mu se Steph Curry i pokazao zašto je bio MVP regularnog dijela. Naime, u posljednjoj četvrtini zabio je nevjerojatnih 17 poena i anulirao Jamesovih 14 te pokrenuo pomalo uspavane Warriorse. Uz to, domaći su u drugom poluvremenu odlično zaustavili LeBrona, zabio je sedam od 19 šuteva iz igre, a u prvom je gađao osam od 15 iz igre.

Sad lakše dišu, to je sigurno, a nekako su se mučili cijelu petu utakmicu, iako nisu trebali. Znalo se da će James zabiti svojih 35 ili više, ali trebalo je zaustaviti ostale. U prošlom susretu s 28 poena ih je uništio Mozgov , a u ovoj je bio premoren, nije robot . Igrao je svega devet minuta i ostao bez učinka, tek je skupio dvije osobne pogreške, jednu ukradenu i dvije izgubljene lopte.

Tako da je David Blatt ostao na dvojicu s klupe, a pod košem su se "tukli" Thompson (19p, 10s), Jones (5p, 1s) i James. Ali to ide i na dušu neiskusnog NBA trenera koji na klupi ima jednog Perkinsa i kao centar bi mu sigurno koristio. No odlučio je ne uvoditi ga, kao ni iskusnog Mariona . Ovaj put je bar Milleru dao priliku.

U takvoj situaciji - ozlijeđena momčad , neiskusan trener koji se pod pritiskom lomi i prekratka klupa - ne može ni James sam. U doigravanju ima prosjek od 36,6 poena, 12,4 skokova i 8,8 asistencija. I vjerojatno će to dodatno "podebljati" u još jednoj ili dvije utakmice. Samo, što s ostalima?

Dellavedova je bio sjajan prve tri utakmice, ali ovaj put nije zaustavio Curryja. Imao je tri ukradene lopte, ali samo pet poena i dvije asistencije. A Curry uz 37 poena još i sedam asistencija. I trice je gađao sedam od 13! "Njegov" Thompson dodao je za sebe skromnih 12 poena, ali Green sa 16 i devet skokova te Iguodala sa 14 poena, osam skokova i sedam asistencija, pomogli su. Ne treba zaboraviti ni Barbosu koji je s klupe napravio što inače radi Lee . Zabio je za 17 minuta 13.

No sve to nije toliko uvjerljivo i da Cavsi nisu toliko umorni, odnosno da imaju barem Irvinga , bilo bi zanimljivo vidjeti ovu seriju. Svakako bi im bila teža, iako je teška i ovako, Curry je nakon utakmice završio u bolnici jer je dehidrirao. To sve govori...

Idi na 24sata

Komentari 33

  • jopaTh 16.06.2015.

    Da se razumijemo lebronu kapa do poda za sve, ali ne razumijem zaštose stalno istice tih 40 ili više poena. Pa ljudi shvatite da je to minimum za broj šuteva koji uzima po utakmici. Stalno oko 35 to nije lebron i tako neće ništa osvojiti. Normalno je da. Toliko šuta s obzirom na ekipu ali sada se vidi koliko on zapravo nema mu* a za odlučujuće trenutke i zato će gsw ovo riješiti u 6 utakmica. Curry napokon pravi i uživanje za gledati.

  • sapac237 15.06.2015.

    lebron james je dokazao da je najbolji igrač današnjice svaku utakmicu 35 poena ubaci triple double također. praktički sam igra protiv gsw-a uz malu pomoć smitha thompsona i dellavedove. Da su tu love irving i varejao cleveland bi lagano uzeo titulu ovako teško james može sam

  • Dzg1986 15.06.2015.

    Ako Cavsi ovo nekim čudom osvoje, Jamesu treba sutradan početi gradnja spomenika. Curry legenda, hebavao je onog prljavog Australca cijelu tekmu u zdrav mozak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare