To je to što me zanima!

Čudo od djeteta (15) stiglo na Maksimir: Slovi za najvećeg talenta Meksika i generacije

Saulo Tejeda (15) krilni je napadač koji je bio jedini iz generacije 2009. u U17 reprezentaciji Meksika te je uspio zabiti čak 10 golova, a proglašen je i najboljim igračem meksičke elitne lige za igrače do 15 godina
Vidi originalni članak

U sjeni velikog derbija koji se danas igra na Maksimiru između Dinama i Hajduka, dogodila se potencijalno velika akvizicija zagrebačkog kluba. Naime, u Maksimir je stiglo meksičko čudo od djeteta, Saulo Tejeda (15). Riječ je o krilnom napadaču koji slovi kao jedan od najvećih talenata Meksika, a ima i španjolsku putovnicu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

MJESTO ZA TALENTE Dinamo je tvornica talenata! 'Modri' blizu europskog vrha po zaradi od prodaje svojih igrača

Meksički mediji pisali su o dolasku Tejede u Dinamo na probu, a potom se pojavila i fotografija na kojoj mladić pozira s dresom Modrih. Zanimljivo je da su za Dinamo naveli kako se radi o "povijesnom europskom klubu", što dovoljno govori o reputaciji prvaka Hrvatske širom svijeta, koja očito seže i do Latinske Amerike.

Tejeda je bio jedini iz generacije 2009. u U-17 reprezentaciji Meksika te je uspio zabiti čak 10 golova, a proglašen je i najboljim igračem meksičke elitne lige za igrače do 15 godina. U Dinamu su njegovim potpisom očito nastavili praksu dovođenja mladih igrača koji se smatraju velikim potencijalima.

EUFORIJA U ZAGREBU! Želite gledati Dinamo protiv Bayerna na Allianz Areni? Ne može, ulaznice su rasprodane!

Sve je započelo s Danijem Olmom (26), no bilo je i nekoliko krivih procjena, pa su nakon njega stigli Robbie Burton (24), tadašnji kapetan Arsenala, i Matteo Tonon (19) iz Milana. Njih dvojica ipak nisu opravdala reputaciju koja ih je pratila nakon potpisa i brzo su pali u zaborav.

Usprkos tome, Dinamo je godinama u vrhu klubova koji najviše zarađuju od transfera. Prema istraživanju Međunarodnog centra za sportska istraživanja (CIES) u Švicarskoj, "modri" su među top 10 klubova s najvećim prihodima od izlaznih transfera. "Modri" su zauzeli visoko deveto mjesto s nevjerojatnom zaradom od 225 milijuna eura. Prva na listi je Benfica (816 milijuna eura), a slijede Ajax (473 milijuna) i Red Bull Salzburg (401 milijun).

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mapc7 iz Nis 13.09.2024.

    Nema veceg kluba od Dinama !

  • TdoT 13.09.2024.

    Maricu majstore !

Komentiraj...
Vidi sve komentare