To je to što me zanima!

Čudesnom Pereiri nisu ravni ni Jones, Miočić i McGregor. UFC nema veću zvijezdu od njega...

Pereira je bivšeg prvaka Jirija Prochazku u dvije borbe za pojas dva puta "ugasio" nokautom u drugoj rundi. Još jedan bivši prvak, Jamahal Hill, nije izdržao ni rundu s Pereirom u kavezu...
Vidi originalni članak

U nedjelju je održana UFC 307 priredba u kojoj je Brazilac Alex Pereira (37, 12-2-0) po treći put obranio pojas prvaka poluteške kategorije. Khalil Rountree (34, 14-6-0) bio je najnoviji izazivač Pereiri, a mnogi su otpisali Amerikanca prije nego što je borba uopće počela.

Rountree je, međutim, pružio najčvršći otpor Pereiri od svih izazivača u poluteškoj kategoriji. Pereira je bivšeg prvaka, Jirija Prochazku (31, 30-5-1), u dvije borbe za pojas dva puta "ugasio" nokautom u drugoj rundi. Još jedan bivši prvak, Jamahal Hill (33, 12-2-1), nije izdržao ni rundu s Pereirom u kavezu... Stoga je Rountree nadmašio sva očekivanja.

- Khalil me nije iznenadio, ali očekivao sam kako ću ga puno više moći udarati. Vrlo je dobro izbjegavao udarce i kontrirao, nikad neću zaboraviti ovu borbu. Volim vas sve i vratit ću se u Salt Lake City, kunem se Bogu - poručio je Pereira nakon pobjede.

A 'Poatan' je postavio i novi veliki rekord UFC-a. Oborio je rekord Ronde Rousey za najbrže tri obrane pojasa. Amerikanka je 2014. slavila protiv Mieshe Tate, Sare McMann i Alex Davis u razmaku od samo 189 dana. 

Pereira niže rekorde kao od šale

Pereira je branio pojas protiv Hilla u travnju, u lipnju je imao revanš s Prochazkom, a prošlog je vikenda ispisao povijest trećom obranom pojasa u samo 175 dana.

Tito Ortiz (195 dana) držao je rekord od muških prvaka, blizu je i Jon Jones (205 dana), ali Pereira je sada na vrhu.

Istaknimo kako je Pereira postao i najbrži dvostruki prvak u povijesti UFC-a. U studenom prošle godine pobijedio je Prochazku u prvom meču i time postao prvak poluteške kategorije, a u studenom 2022. osvojio je pojas prvaka srednje kategorije. Tako je u godinu dana postao prvakom u dvije kategorije, što je još jedan rekord u njegovom vlasništvu.

Nema sumnje kako je Pereira u kratkom vremenu postao novo lice UFC-a. Pereira jedva čeka priliku za uskočiti u kavez, protivnike ruši kao od šale, ne stvara skandale i potpuno je posvećen svojem zanatu.

Prema protivnicima pokazuje samo poštovanje i zato služi kao dašak svježeg zraka u cirkusu koji često nastane u svijetu borilačkih vještina.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Đapanac 07.10.2024.

    Zar nije Pereiri Adesanja ugasio svjetlo ili je to nevažno?

  • No._1 07.10.2024.

    Rountee je razvalio, ali se od tolike eskplozivnosti isprazni baterija. Perreira je igrao na 5 rundi, kad je ovom pao kardio, u 3. ga je počeo rastavljati. Stipe može doći samo batine popiti i u penziju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare